Ansiktsbehåring, vrak, grottor och…………..naket?

Tjabba bästaste!

Tack igen för alla helt underbara kommentarer, hälsningar och meddelanden. Man blir så glad att läsa vad ni skriver att jag nästan hoppar ur brallan. Hoppas ni har det ba fint! Ska väl fortsätta summera lite vad som har hänt här i piratland sen senast och det är lika kul varje gång! Mycket nya bilder blir det då det var omöjligt att rensa bort vissa. Men en bild smakar bättre än rutten plastfrukt som bonden sa……

Till att börja med så var det dags för 4 lite väl skäggiga män att trimma till ansiktshåret lite. Vi tänkte att en vanlig rakning är något man sysslar med där hemma, lets do it caribia stajl! Doug skaffade sig själv ett par fräna “handlebars” som kvinnorna suktade efter så långt ögat når, Arjun blev riktgt stilig med sitt bockskägg, Jack byggde en tidsmaskin och blev typ 60 år yngre med sin nya helrakning & jag själv skaffade mig ett nytt alias tillsammans med en mustasch: Porrstjärnan Sven Humpus! Vi behöll våra utsytrslar över partyhelgen o ba körde!

Från paradisväder blev det plötsligt lite blåsigt och stora vågor härjade i våra dykvatten så under 2 veckor blev det bara 3 dykdagar. April är en blåsmånad så vi får ta den smällen men de senaste dagarna har allt varit som vanligt. Då när vi inte dykt passade vi på att lifta in till lokala staden. Första bilen plockade upp oss och vi hoppade upp på flaket där bak:) Efter en stund fick vi oväntat liftsällskap på flaket av militären som ocks¨å ville ha skjuts haha. Med sina vapen fick de också följa med…möcke trevliga pöjkar! Utöver det har vi också fixat nytt tak till vår dykutrustning. Palmblad gör susen och de slängde vi ihop på några timmar. När allt var klart började Enrique och jag experimentera lite med de palmbladen som inte användes. Man kan ju faktiskt väva ihop dem och skapa roliga saker. Målet var att göra en hatt vilket Enrique lyckades kalasbra med! Riktigt cool blev den, jag själv gav upp och byggde en voodoo docka/vakt till vår bungalow istället. Den blev elak Morr!!!! Missade att ta en bild på den men det kanske kommer senare om vakten fortfarande är vaken:)

När rastlösheten höll på att driva oss till total galenskap svängde vädret till det bättre och vi kunde fortsätta dyka igen! Woohoo! Advanced open water kursen är nu klar och rescue börjar i mitten av maj. Men jag skulle vilja berätta lite om hur kursen gick till för det var skoj! På ett dyk får man lära sig hitta den perfekta flytförmågan med hjälp av andningen. Vi simmade igenom en rockring utan att nudda kanterna. Sen så lekte vi upp och ner vilket man tränar på mycket ändå för det är skoj att simma upp och ner:) Det är för övrigt den “arbetsställning man har under ett av de 2 olika korallstuderingsdyken (svår översättning ifrån Monitoring dives, blir så skumt på svenska). Sen så ska man simma så nära sanden man kan utan att nudda botten. Då gäller det även att använda sig av traditionella grodsimtag med benen, annars sparkar man upp sand så sikten blir dålig. Som avslutning körde vi en konstsimtävling med volter och grejer samt ett 30 meters sprintlopp på botten utan simfenor:) Mycket lek helt enkelt:)

Nästa dyk var ett navigationsdyk med kompass. Vi tränade på stranden med hinkar på knoppen och gjorde fyrkanter och trekanter samt att gå en rak linje och sen gå samma linje tillbaka. Inte så mycket lek men lärorikt på det dyket.
Det bästa av alla dyk kommer nu. Deep dive! Man får dyka ner till 30 meter och känna på känslan där. Det roliga är att det finns något som heter Nitrogen narcosis (kvävenarkos typ) som är något som drabbar de flesta dykare i olika omfattning under sådana djup. Kort och gott förklarat händer detta: Man blir full och glad:) Jag själv blev bara superimponerad av allt och tittade omkring och bara tänkte: This is awsome! Haha..
Susie och Krissie blev riktigt dragna. Susie glömde bort hur man läser av luften i tanken och var tvungen att visa oss andra. Krissie satte sig på rumpan istället för på knä och pekade glatt på alla fiskar och skrattade:) störtkul att se! Annat häftigt är att färgen röd blir typ grön orange (häftigt att blöda grönt blod) och om man knäcker ett ägg svävar äggulan omkring kompakt och fin. Så det var ett kalasdyk som jag gärna gör om. Nu får jag dyka hur djupt jag vill inom gränserna för direktuppstigning. Woohoo!

Åter till helgen med mustaschklädda pojkar för den var riktigt lyckad. Det blev en roadtrip där vår vän Doug ville visa oss runt i de lokala delarna av mexico där han varit förut och känner till. Vi började med en läcker rund Cenote där vi snorklade runt en stund. Sen bar det av till Villadolid där vi käkade middag på en helball restaurang. Folk beställde förrätter och varmrätter till höger och vänster tillsammans med mojitos, margaritas och fruktdrinkar, Najs! Mexikansk mat är så jäkla fin och fortfarande bra billg! plus i kanten till er! Jag har börjat toucha lite vid de olika superstarka såserna man får till maten och börjar gilla känslan:) Man ska väl ta seden dit man går eller nåt sånt…

Kvällen blev en skoj partynatt där vi svajade omkring riktigt runda om alla fötter. Vi stötte på en sågspelande snubbe som vi dricksa på tok för mycket, spanade in en konstutställning (fascinerande i onyktert tillstånd faktiskt), drack bamsedrinkar, staplade 25 sombreros på huvudet, drack guiness lookAlike på en irländsk bar och nattklubbade järnet. Vissa förlorade sina skor men det gjorde inget. Riktigt gosig natt!
Lagom skallebank dagen efter for vi till en helsjyst lunchrestaurang som jag vill kalla herrgård. Maten smakade super och en och annan mojito återställde skallebanken lite granna. pust,,,,Innan hemfärden till basen igen stannade vi till vid ytterliggare några majaruiner och spanade. Coolt att tänka sig hur de byggt alltihopa. Bra gjort pojkar!

Kan också rekomendera att köpa en hammock att sova i:) Vi i försig är kanske bortskämda med den otroligt stjärnklara himlen och palmer vilket skapade en magisk stäming att sova i utomhus. Häftigt minst sagt! Mera småsaker som hänt:
Jag och krissy har bakat kladdkaka 2 ggr. Mums!
På listan över djur jag sett kan jag lägga till Nurse shark, Eagle ray och skunk.
LedarMartin tog med sig en miniharpun och fångade en drakfisk som smakade mumma med peppar och lime!
Jag är nu certiferad första hjälpen nisse, certet varar i 2 år sen måste man förnya:)

Sen har det också varit en sorglig helg då hälften av gänget nu lämnat oss efter sina 5 veckor. De har gett mig 5 unika veckor som jag kommer minnas resten av mitt liv! Helt otroliga människor som skapat en helt odödlig grupp. Som avlsutning gjorde vi ett expeditionsdyk och simmade igenom hål och tunnlar i revet samt ett nakendyk:) (Ja, det var bara pojkar,attans….) Tydligen det första manliga nakendyket i Pez Mayas historia och det var skoj.För mig blev det ett bra sätt att fira dyk nummer 50:) Nu har du säkert 2 frågor i ditt huvud som jag ska besvara:
Ja, det var mitt iniativ till nakendyk
Ja, friheten var enorm:) haha!

Med det att 5 veckorssnubbarna drog fick vi en långhelg ledigt vilket vi spenderade med helgrym dykning. Började med ett varkdyk kring puerto morelos på 24-29 meters djup. Vi såg eagle ray (klicka för bild som vi INTE tagit själva) och en gigantisk grouper. Underbar känsla att simma in i vraket och titta runt bland rummen och de fiskar som lever där. Fanns också en kanon vi ägnade lite tid åt. Efter dyket tog vi oss till ett ställe 10 min därifrån som jag fick uppleva den bästa sikten jag någonsin upplevt (hittils) Möcke vackert! En av oss skymtade en svärdfisk simma förbi i det blåa så vi andra fick nöja oss med några humrar, muräna, stora stim av french grunt (kika bland mina bilder) mm. En kalasdag!

Dagen därpå blev det cave/cavern dykning. Skillnaden mellan de två är att cavern har små hål där solen tränger igenom och cave är helt mörkt. Vi pratar alltså dyka i grottor. Sikten här var löjligt bra och det går inte att sätta en exakt siffra men nånstand mellan 70-100 meter är rimligt. Mitt första dyk i sötvatten för övrigt:) I grottan finns det rep som man ska följa. Inför andra dyket kände sig vår divemaster lite busig så vi simmade ifrån repet en stund för riktig cavediving i bäckmörker. Lite läskigt var det när 2 ficklampor gick sönder men alla dykare hade minst tre lampor med sig så gott om reserver fanns! Adrenalinet var helt sjukt! En kul jämförelse är med sandgrottorna jag såg i Australien, dessa grottor såg likadana ut med skillnaden att nu kan jag simma/flyga fram istället:) Man såg inte ens vattnet, så klar var sikten! Enorm upplevelse!

Så långt allt väl och vi kör på ba så till nästa gång får vi se vad som har hänt då. Blir inte tråkigt alls vill jag lova!

Till alla i Sverige så kommer jag inte komma hem 15 juni som sagt utan troligtvis runt den 22-23 istället. Saknar er!  Ta alla hand om er så länge nu ska jag pysa och dricka horchata, en alkoholfri drink gjord på bla ris och socker,,,,woohoo!!

Sven Out!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Mexico 2011. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ansiktsbehåring, vrak, grottor och…………..naket?

  1. Tove skriver:

    Härligt att äntligen höra av dig. Var ett tag sen nu! Min egen puls går upp lite när jag läser om dyk i grottor.. Du är modig du! Ska titta noga på alla bilder nu. Stor kram till dig!
    Per hälsar och vinkar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>