Life is Marvellous, even better than mail on sundays =)

25 Jan

Ela!

Först och främst vill jag tacka alla för era hälsningar och kommentarer! Det är så spännande att logga in och läsa vad ni tycker och tänker,UPPSKATTAS! Familj, släkt och vänner; Tack tack! Jag vill gärna läsa om vad ni gör där hemma också så berätta på:)

Nu kan jag inte vänta längre med att berätta om mina senaste dagar. När vi senast hördes kom jag ifrån en awesome safari i Tanzania. Där är jag nu färdig för stunden men kommer definitivt att återvända då Afrika är stort och fler äventyr ligger gömda!
Styrde kosan med bumpiga Buss AB mot Kampala, Uganda. Blev en 20 timmars upplevelse som blev betydligt bättre efter ett bussbyte mitt i natten. Hamnade på vad som kan beskrivas som en turnebuss med stora, mjuka säten och jag trodde knappt det var sant.
_ Detta kan inte vara Afrika? Men jo för tusan! Kör ba! På bussen träffade jag Adriane och Fiona, två Ugandior (?) som blev min veckans hjältar! Man skulle egentligen boka gorillaturerna en bra bit innan och inte dagen innan som en viss Simba tänkt. Men efter några telefonsamtal ifrån flickorna ( och dem var det krut i! Vill inte hamna i bråk med dem) fick jag plats på tur till Bwindi, nära gränsen till Kongo. Att prata i telefon på engelska var lika givande som att prata med en kopp varm mjölk. Men tack vare mina nya vänner löste sig allt galant! Och at vi hade en grym dag med lunch hemma hos dem och lite danslektioner gjorde inte dagen sämre=)

I min grupp skulle ytterliggare 2 perssoner vara med men de dök aldrig upp. Så det blev jag och min chaufför Alvin som drog iväg. Helt underbart för mig skulle det visa sig! Den sociala biten försvann lite men upplevelsen blev desto större! So worth it! Som ensam vit man (Musongo på swahili) blev jag populär bland byborna när jag tog en joggingtur väl framme i byn. Sådant är aldrig fel=)

Efter en rejäl engelsk frukost började vi vår trekking in i djungeln mot gorillorna. En toyota v8 4wd tog oss upp till 2400 m, vartifrån en riktigt tuff trekking startade. i 3 timmar kämpade vi igenom den tätaste och snårigaste regnskog jag någonsin sett. Skulle mycket väl behövt en machete! Men om det var värt allt slit! Endast viskningar är tillåtna i nationalparken, en tuff uppgift för mig det med=)

En halvtimme tillsammans med 2 honor, alfahannen och en mindre gorilla gör Ackes leende bara ännu bredare! Helt osannolika djur! Känner mig verkligen lyckligt lottad som fått uppleva detta. Unbelieveble! De rör sig som oss, deras blick påminner om vår och deras charm är bara för mycket ibland. Blev lite kär då stora honan ville leka med mig, som syns på filmen man kan klicka sig till längst ner i inlägget. Jag, min guide och 4 bergsgorillor djupt in i djungeln i Uganda. Sug på den!

Jag fick tom ett diplom för min prestation. Haha, heja mig!

Video med ätande Bergsgorilla:
http://www.facebook.com/v/10150089489952353

Video med närgången Bergsgorilla:
http://www.facebook.com/v/10150089480107353

 

 

En kopp med adrenalin tack…Nej förresten ta 2! 31 Jan

Efter ett par dagar häri Sydafrika kan jag bara inse att dessa dagar måste ses som ett smakprov på vad som komma skall! Här ska man ha en egen bil och resa runt! Landet påminner väldigt mycket om Australien; vänstertrafiken och woolworths gör ju inte saken sämre ( ni som varit i australien förstår nog).

Men tänkte börja berätta om mitt hostel jag bodde på i Kampala, Uganda. Det heter Red Chili och är bland det bästa jag bott på! Tälta i trädgården kostar ca 30 kr/natt och gemensam sovsal kostar ca 37 kr=) En finfin bar med biljardbord, gratis internet (och trådlöst), fräscht, massa kul folk, vouchers för utflykter, bokbyte, swimmingpool mm. Och får man tråkigt kan man leka med Kyser, en hundvalp som har det minst sagt bra bland alla backpackers. Apor finns det gott om såsom getter och en stor gris=) Lite zookänsla är det och minst sagt kul när man vaknar upp och alla djur vill ha frukost av en!

Men åter till Sydafrika, jag kom hit helt sonika i torsdags och började planera mina dagar, som vanligt på tok för sent men fick ihop det rätt bra ändå! Har bott på ett partyhostel så så mycket sömn har det inte hunnit bli men det tar jag igen nu på flyget till USA! Vanessa från Sverige jobbar här på hostelet (illegalt) och säger att det är många som gör det från Sverige. Det gjorde mig lite sugen! Då kan man komma hit och resa och samtidigt jobba lite=) Kanon!

På fredagen så bar det av mot kusten för att spana in Carcharodon carcharias, eller vithaj på svenska. Vi blev ett skoj gäng ifrån Holland, Norge och Tyskland som hängde under dagen. Vi sjöng mycket Astris Lindgren då Peter från Holland tyckte svenska språket var så roligt när man sjöng. Vi missade faktiskt en haj nere i buren för att vi sjöng Karlsson på taket=) Men det kom flera som tur var!
Träffade på fyra individer under dagen som hängde runt båten i ca 10 min-15 min åt gången. Den största mätte strax under 4 m! Awesome! För att få hajarna nära båten används pulveriserad tonfisk som hälls i vid båtens motor som då virvlar upp det vid ytan. Två fiskhuvuden i ett rep används också för att locka hajen nära båten. OBSERVERAA att hajarna inte matas, det skulle störa deras jaktförmåga och det gillade jag att företaget tog hänsyn till!
Med på båten fanns också volontärer ifrån GVI, samma företag som ordnar min volontärtripp i Meiko! Och så kul de verkar ha det! Såklart ett hårt jobb men det var värt varenda sekund sa dem! Det syntes väl, så nu ser jag inte direkt mindre fram emot Mexiko!

På Lördagen blev det Bungy! Och på frågan om det är världens högsta så kan jag nu med facit i hand berätta detta: I dagsläget finns det ett högre ifrån en kran på Nya Zeeland och folk hoppar även ifrån helikoptrar med dubbla fallhöjden. Men ifrån en byggnad, dvs inte artificiellt konstgjord =), så är det världens högsta BungyJump. Det mäter totalt 216 m!
Jag hade ju en plan att skoja till det lite och hoppa naken, men då en kamera installerats för att folk i restaurangen ska kunna se hoppet därirån live, så var det inte tillåtet. Fanns massa barn där tydligen. Men fick iaf hoppa i mina undies (kalsonger) och det var kul det med! Måste ju skoja till det ibland =)

På söndagen blev det poolhäng då min kropp inte orkade med så mycket annat! Så nu idag måndag skriver jag detta och sen bär det av mot Salt Lake city om ett par timmar! Mot vintern! Ska bli kul att träffa Patrik igen! Saknar våra Chananigans (bus)!
Så Patrik, håll för fan inte igen nu =) Haha!

Nästa gång blir det mycket snowboardfilmer då en kamera som fästs på hjälmen ska inköpas! Taggar redan!
Så återigen VI KÖR BA!

En film med vithaj kommer när internet tillåter =)

/DreamBig!
Acke

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Afrika 2011. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Life is Marvellous, even better than mail on sundays =)

 1. airbournewithme skriver:

  Blir så himla sugen på att resa när jag läser din blogg! Nästa gång du åker till Afrika följer jag med!

 2. Jan Scott skriver:

  Fantastiskt Acke. Vilka upplevelser. Vi följer dina bravader med stort intresse. Farmor är glad och lättad att din bungyjump är avklarad. Om 2 veckor åker vi till Spanien och då hoppas vi kan hyra in oss på en dator, Så vi ser fram mot fortsättning. Kram från oss.
  Farmor o farfar

 3. Tove skriver:

  Skönt att höra av dig efter ett par dagars tystnad! Jag har involverat hela min arbetsplats i din resa tror jag, haha! Roligt att få se så många bilder och även lite filmer.

  Här är det tö och härlig isgata på alla trottoarer (lockande va?). Ska skriva ihop ett litet mail till dig så att du får koll på läget bror.
  Ta hand om dig så länge. Kramar!

 4. Robert skriver:

  Du verkar ha det galet bra du Acke! Kör ba! Härligt att läsa om dina bestyr :) hoppas vi får mkt vitt guld i staterna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>