Cykla är ju skoj!

21a Maj

Jaaaa! Äntligen får man sätta sig och skriva igen över vår lilla grej här borta! Vi har nu kommit in i något som kan kallas för vardag och det är ju inte dåligt! Den skulle jag vilja berätta lite om så vi kan ju börja i den änden.

Vi vaknar upp ur vår skönhetssömn runt 6.30. Vi ställer inga klockor utan ba kör och det blir samma tid varje morgon. Här hörs många olika ljudeffekter; vi alla har väl olika sätt att utrycka oss:) Jag är den som resans kock så frukosten fixar jag i ordning. Helst av allt sitter jag utanför tältet men regnar det så är det ganska najs och ligga kvar i sovsäcken och koka ihop gröt, som är vår start. Den serveras tillsammans med torrmjölk som smakar förvånansvärt bra!
Nu när frukosten är klar vaknar Patrik till liv ur sin “puppa”. Han får frukost på sängen varje dag då vi äter det i tältet:)
Efter en timme börjar första cykelpasset efter ihoppackning av saker. Vi cyklar i 2 timmar innan det blir break för snickers/nötter och liknande. 2 timmar till sen blir det lunch. Här blir det oftare ett längre uppehåll där vi tar fram våra liggunderlag och chillar till det riktigt ordentligt. På menyn återfinns bönor i många olika former, ris, pasta…ja typ det..haha:) En liten tupplur på det och vi cyklar mera tills framåt 16.30 taget där vi börjar kika efter en lämplig sovplats. Här är kyrkor vår bästa vän då det allt som oftast välkomnar cyklare som oss att stanna över natten. Än så länge har vi faktiskt bara betalat för en natt:) Så vi hittar vårt plejs, byter om till kompritionskläder, chillar med en bok/ musik, mera mat, spelar kort och somnar ca 20.30:) Så enkelt och så härligt lever vi just nu:)

Blir många tankestunder under timmarna på cykeln. Det leder till många tokiga diskussioner som folk utfrån skulle skaka på huvudet åt om de förstod:) Men najs är det i varje fall! De stunderna har tagit oss hela vägen över Virginia och vi har nu tagit oss in i Kentucky, hundarnas och lastbilarnas stat:) Men Patrik har bepansrat sig med en ammoniak flaska, kaliber 0,2:) Den ska hålla hundar borta och det skulle ju i allafall jag göra!

Vi har upplevt många stekheta dagar och en del dagar med regn så alla kläder och grejer har satts på prov vilket har gått väldigt bra! Däremellan blir det ju såklart en del interna kamper:) I punkteringsligan står det fortfarande 0-0, vilket uppskattas! I ramla/välta ligan så har vi två olika läger; helt enkelt Patrik krashar och Acke välter. Man kan tycka att Patrik borde bli det blodigare alternativet men icke, min hud är mespropp #1 och ba går sönder för inget. Patrik = hårdhudad MAN! :)

En sak jag vill sticka in bara som sista grej är en kyrka vi rastade vid efter backäventyret i blue ridge mountains. Helt utmattade stannade vi till där vi såg en skylt som sade “bikers welcome”. När vi närmare undersökte stället såg vi ännu en uppmaning. Ät tills ni är mätta och belåtna, mat finns i kyl och skåp:) Som om vi blev lyckliga! Gick loss på puddingar,m chips, dip och massor av annat! Johan och Philip (cykelbröderna från Eskisltuna) vet exakt vad vi pratar om då även de varit här:)

Så ser det ut här borta och vi stormtrivs=)

Acke & Patrik

Det här inlägget postades i På cykel genom USA 2012. Bokmärk permalänken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>