Agrigento, Sicilien

Dag 80, 6384 km

mappa

Ciao!

Ännu en vacker och varm dag. Jag kikar in i min fiktiva spegel (nej, har ingen riktig) och frågar mig själv. Spegel, spegel du nånstans är, säg vem som hajpast i landet är?.,.,Svaret blir nog alla italienare i sitt sätt att kommunicera med varandra och sin omgivning. Händer far till höger och vänster, tempot är högt, både ljudmässigt och högt volymmässsigt. Intressant att beskåda, synnerligen intressant.

Min känsla de senaste veckorna har ju varit lite neråt när jag var sjuk, cykeln krånglade samt att hemsidan inte fungerade. Den känslan övergick sedan till semester när jag fick plumsa i vattnet med mina fiskkompisar:) Nu är jag lite mer “back-on-track” i cykelläget igen, taggad mer än någonsin! Sardinien blev superbra dykning och väldigt intressant att dyka i medelhavet. Vädret ställde till det lite och jag kunde tyvärr inte dyka i några grottor, men fick se mycket annat skoj. 5 dyk blev det med en film på 10 minuter som står i kö #2 att ladda upp (efter schweizfilmen). Jag filmar ju i HD och vill visa dem i bästa kvalité. Det svåra kan ju vara att hitta tid/hastighet att ladda upp filmerna men jag tror på cykelödet. Allting ordnar sig så jag ska väl kunna hitta en lösning på det också:)

EDIT: HÄR ÄR DYKFILMEN:

 

Dyket som kommer upp fortast i minnet från Sardinien var vraket KT-12. Superhäftigt med en hel del spännande fiskar/ålar. Jag bodde här utanför dykshopen i mitt lilla hus tillsammans med Fabian och Bruce. Bruce driver dykshopen tillsammans med pappa sin och Fabian gör sin “diveleader” utbildning, en sorts instruktörsutbildning kan man säga. Som ni ser på bilderna så bor Fabian i en husvagn och det var här vi spenderade 2 sköna kvällar med gött att käka & dricka. Det tog emot att lämna stället!

Jag & Bruce

Jag & Bruce

Jag maxade härifrån en 15 mils cykeldag till västkusten (motiverad? JA!) till det förväntade grottdyket som inte blev av. Stämningen i dykshopen var alltför “Business” för mig och de hade väldigt dålig service, men det kuliga här var att träffa Kent & Malin för att tugga lite svenska. Vi tog en lunch tillsammans efter deras dag ute på pölen och delade erfarenheter. Paret från Göteborg hade minsann hört talas om Airbourne och det är ju skoj! Allt man kan dela med sig av och sprida budskap gillar vi skarpt! Jag åt en rätt som bestod av ost och äggplanta. Thats it….Massa ost är bra grejer! Nu så var det bara att låta grejerna torka så fort de kan och rejsa ner mot färjan till Sicilien. Jag märkte här att den bara går på Fredagar och söndagar, vilket innebar 2 maxade cykeldagar. 2 dagar som blev mindre “klättriga” om man jämför med Corsica men man somnade ändå riktigt gött på kvällen sen:) I Cailgari fick jag syn på mitt favoritdjur som liten parvel, flamingos:) Jag var rätt seg med kameran vilket gjorde att endast en krake fastnade på bild, resten fångades i flykt undan den läskiga svenska cyklisten.

10 timmars båt innebär som alltid filmer/tv-serier & godsaker. Man rullar därifrån till gästhamnen i dubbel bemärkelse! Jag ankommer till ett Sicilien som redan vid hamnen visar en klar skillnad från de 2 tidigare öarna, vinden. Både Corsica och Sardinien upplevde jag hade bra mycket mer Afrikavindar (ni vet, när någon slår på hårtorken i den redan 30 gradiga vardagen?), men här så var vinden faktiskt sval. Helt otroligt kändes det! Jag är nu inne på min tredje dag här på Medelhavets största ö och har campat ibland citronträdsodlingar. De ger utmärkt skydd mot solen och man kan luta hojen mot vilket träd man vill:) Lite annorlunda är att jag har haft problem med att hitta havregryn och det kommer nog fortsätta genom Italien, de jobbar inte så helt enkelt. Müssli fungerar dock utmärkt i mina ögon (och mage) så vi ba fortsätter på det. Jag kommer nu att cykla längs med en cykelrutt nämnd La Bella Italia ända vägen upp till Pisa där min älskade flickvän kommer och hälsar på! 29 augusti, 15 dagar kvar….I och med att färjorna till Malta bara går en gång i veckan och är väldigt dyra så skjuter jag upp den dykningen på obestämd tid. Man vet aldrig när det händer men det är så nära samt topprankat i Europa så ett besök dit blir nog av i framtiden. Mattias, jag avundas dig som varit där! De pengarna kommer jag istället lägga på upprustning av utrustning inför Afrikaäventyret senare mot årets slut…

Jag har också bytt en eker på hojen, det var en ny upplevelse som gick gallant! Kändes lite pirrigt men gick vägen bara man tig det lugnt och försiktigt! Det är det som är tricket för att lyckas tror jag. Jag har kanske sagt det förr och riskerar att bli tjatig, men allt ordnar sig! Så är det bara:) Jag tänker trampa mig igenom Sicilien och mot fastlandet nu med vackra vyer av citron & oliver. Mot Napoli kan man besöka mozzarellans hemland (har faktiskt inte provat en riktig pizza än) och jag har fått tips vart jag ska bege mig:)

Semestertider i Sverige och min familj har luftat motorcyklar x2 till Öland samt runt “Polska riveran” som kapten scott så snyggt uttrycker det:) Himla häftigt! Ha det fortsatt bra så hörs vi om en dryg vecka igen!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3
Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Agrigento, Sicilien

  1. Frida skriver:

    Vilka härliga foton, och vad kul med en vild flamingo! trodde bara de levde i sydamerika… Ser fram emot att få se dykfilmerna :)

  2. Istvan skriver:

    Härligt, har också varit i trakterna kring Onani inte allt för länge sedan:)

  3. Linda skriver:

    Ååh du skulle snott den där vägskylten!! ;P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>