Belleville, Frankrike

Dag 123, 9188 km

Hej allesammans!

Idag blir det ett kortare inlägg då och orsaken till det stavas R-A-S-T-L-Ö-S. Jag har ju faktiskt släpat upp mitt ekipage till Belleville och området där jag ska få plocka vindruvor. Tanken var att först få komma till en farm i 5 dagar och sedan fortsätta hos en annan. Men dagarna innan jag skulle få börja så fick jag meddelandet om att startdatumet blivit framskjutet en vecka. Lite trist för mig som nu hade en vecka framför mig att försöka hitta på något kul i näromkring krokarna, ifall ett nytt jobb skulle dyka upp. Nationalparkerna var nära Lyon men dock lite långt bort ifrån Belleville, där jag nu befinner mig.

Det blev istället ett par dagar hos 2 cykelvärdar för att vila upp ryggen lite inför det stundande hårda jobbet. Jag är nu bra mycket rikare i form av kunskap kring Sydamerika och Afrika, något som känns guld värt!

Jag har också haft tid att läst ännu mer cykelbloggar och snubblade över en guldgruva. En kille från Schweiz håller i skrivande stund på att cykla till Sydafrika från Schweiz. Han passerade ökenområdet Western Sahara samt Mauretanien och passade på att notera vart man får tag på vatten och mat. Ett dokument som jag nu har lagt till i min “viktiga papper” ficka. Helt otroligt bra!

Ännu mer otroligt bra är att Linda än en gång kommer på besök! Denna gång till Malaga dvs strax innan jag far vidare mot nästa världsdel. Så först familjen och sedan Linda med dotter och föräldrar i släptåg:) Känns som att denna semester bara blir längre och längre. Haha, ord som jag säkerligen kommer få äta upp i sandstormen senare fram emot jul…

Jag har också tänkt mycket på det här med avgiften för hemsidan. Efter en diskussion med en vän på Sardinien (dykkompis såklart) så har jag beslutat att INTE införa någon avgift. Känslan av att sälja sin själ blev allt för stor och det vill vi ju inte. Ett annat argument, om inte argument #1, är att jag vill dela med mig till hela världen med mina upptåg och idéer. Jag känner att risken att denna skara begränsas radikalt om ag skulle gå igenom med detta. Det blir skada än nytta! Alla ska utan krångel kunna följa mig jorden runt, det är min högsta önskan!

I och med att jag anländer till USA så kommer jag att testa något där alla kan dra sitt strå till stacken, men den överraskningen håller jag på ett tag till:) Något som kan ge en extra skjuts till välgörenheten!

Imorgon äntligen i allafall far jag emot farmen och får plocka. Inget ska väl kunna stoppa mig nu? Så länge som jag sliter så får ni kika på lite bilder ifrån färden norrut inklusive Lyon.

Ett mer intressant inlägg utlovas nästa vecka:)

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3
Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Belleville, Frankrike

 1. Acke skriver:

  Hej! Du, jag fick en idé! I slutet på varje inlägg kan man ju klicka på donera och välja att donera via t.ex. paypal. Det vore ju bra om man kunde välja mellan engångsavgift och månadsavgift, alltså om man väljer månad så dras det en viss summa från paypalkontot varje månad tills man själv väljer att avbryta. Vet inte om det är svårt att få till men har sett att det finns, på wikipedia tror jag att det var…

 2. Frida skriver:

  oops! jag var visst inloggad som admin.. var jag som skrev oav iaf :)

 3. Hej Frida!
  Ja, det kanske kan vara något. Jag har ju en knapp idag men just funktionen att göra en regelbunden överföring…Tillbaka till ritborder:)

  Tack för iden!

 4. Johan Andersson skriver:

  Hejsan Alexander!

  Har du hört om Martin Lindahl från Eskilstuna som cyklade från Tuna till Senegal. Han har säkert också en del bra tips att komma med: lindahl.martin@gmail.com Världens snällaste människa.

  Mvh

  • Acke skriver:

   Men tjenna, vad bra att du påminde mig om Martin. Vi pratade lite om honom när jag hälsade på dig ppå Team sportia. Jag tror jag ska slänga iväg ett mail med mina tankar och ideer, så får man se hur sågad man blir:) Hahahah.. Skönt att vara hemma efter USA? Ha det bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>