Berg & grejer!

15 Juni

Nattetid Motel 6, Pueblo Colorado.

God kväller alla barn!

Ber om ursakt for att inlagg och bilder har blivit lite osynkat, internet ar inte alltid pa var sida. Men nu sa=)

Så kul ska vi ha idag att det blir ett inlägg skrivet på nattetid. Jag är en nattmänniska lite då och då så nu blev det så att jag sitter här och skriver lite medans Patrick drar djupa timmerstockar här bredvid. Wow den grabben kan snarka! Låter så harmoniskt och avslappnande:) Inte så längesen som vi skrev senaste inlägget men lite nytt är alltid skoj så kasta bort stress, strumpor och underbyxor för här kommer nästa rapport!

Brandmännen sa vi adjökens till och trampade vidare mot vad som skulle bli ännu en succedag,.,.,.,.Började bra och vi tältade intill en hage dagen därpå. Här kom troligtvis misstag nummer 1. Gräset i Kansas är ökänt för att ta död på cykelslangar då det finns små taggar som gärna letar sig in där dem inte hör hemma. Detta fick vi lära oss den hårda vägen. Dagen därpå blev det 4 punkteringar:) Vår allra första grisdag helt enkelt. Trots detta fann vi ändå ett ljus i morkret. När vi höll på och fixade punka nummer 3 & 4 dök en mysgubbe upp med sin Pickup. Såklart ville han hjälpa till som alla andra övervänliga folk här omkring. Då vi numera var kort om slang så erbjöd han sig att åka tillbaka till staden som vi precis lämnat för att försöka hitta något. Vi tackade så mycket och fortsatte vårt trampande. När vi sen svängde norrut fick vi jättemedvind och bara flög framåt, trots att vi kanppt trampade någonting alls. Vi ville ju inte att mysgubben skulle åka för långt bara för vår skull! Efter en stund dök han upp och då hade han suttit i nästan en timme i bilen för att komma i kapp oss. Ingen slang fanns tyvärr då cykelaffären saknades i staden som vi misstänkte, men omtänksamt hade han köpt iskallt vatten och “punkaskum” till oss=) Och tror ni man fick betala för sig? “Nej, ha bara en underbar resa” var svaret vi fick! En sån gest vände vår grisdag till en något härligt och sista kvällsbiten på sadeln blev glatt och fnatt:)

Det var det, ny dag nästa dag och det kan ju inte bli sämre.,,.,.eller?! Nu så hånflinade vinden oss i ansiktet hela dagen och vi kämpade emot sid/motvind hela dagen. Vi kämpade oss fram för att hålla 11 miles/hour vilket kan jämföras med 15-16 vi haft innan:) Som benen fick slita. Det som triggade oss var att vi hade ett mål för dagen där vi skulle slå upp vårt tält och det gör ju saken lite lättare. Ner med huvudet och kör ba! Ca 14 mil blev det den dagen och den vill jag klassa som en minnesvärd kämpainsats av oss 2. Riktigt nöjd med den efter tuffa punkadagen i ryggen. Som belöning blev det en macka på Subway innan vi kröp in i tältet, fortfarande med starka vindar en bra bit in på natten. Hyvvää! Morgonen därpå tyckte vi att vinden hade mesat ner sig lite när vi kikade ut ur tältet. Ahhh! Äntligen! Så in med gröten och upp med sadeln,,Lets Go! Svängde upp på vägen och möts av……Kuling…nästan rak motvind. Jaha….Under förmiddags och lunchpasset fick vi kämpa återigen för att hålla 9 miles/hour! Helt sjukt var det! Kansas platta landskap var inte snällt nu, lite som Grinchen på julafton. Mycket tankar gick igenom huvudet men vi köttade på. Tillsammans hade nu också en bekant dykt upp. Det var Garreth från Florida (kolla in hans balla cykel i bilderna). En skön kille som kör sin grej:) Vi tre tog oss med nöd och näppe oss fram till lunch. Här vände vinden och även vår rutt svängde lite mer söderut. Leendet blev bra mycket bredare när vi flög fram i behagliga 18-20 miles/hour igen:) 2,5 dagar av slit var nu över och nu i efterhand är vi jättenöjda med hur vi tacklade dem. Bara att proppa i sig massa mat & snacks. Efter det gillar man läget och då kan inget gå fel!

Kvällen spenderades inomhus i en kyrka. Ett ultramjukt golv i barnrummet blev vårt hotelrum så att säga:) Med internet kunde vi också glädja oss med att vinden var på vår sida kommande dagarna. Så sammanfattningsvis av Kansas blev det riktigt tufft på slutet och det är väl det man minns:) Från platta Kansas hoppade vi nu in i nästa delstat, Colorado. En höjdpunkt på resan när vi så småningom ska passera vår högsta punkt på drygt 3500 meter. När vi såg berg för första gången blev vi helt tokiga,,.,.,.,eller Patrik blev det. Blindacke fick vänta någon timme så att de blev lite större. Sen fick även jag se landskapsförändringen och glädjas:) I och med att Fotbolls EM var igång så var vi såklart nyfikna på hur Sverige tar sig an Ukraina. Tajmingen såg ut att vara perfekt då vi skulle sova hemma hos ännu en cykelvän. Gillian ifrån Nya Zeeland har tagit emot cyklister i många år och faktiskt på sin tomt, förberett med flera husvagnar där vi får bo:) Hon öppnar upp sitt hus så man kan duscha och laga mat. Ett riktigt lantställe med getter, höns, hästar och en del grönskasodlingar. Vår plan för dagen var att ta oss fram dit, ladda hem Sverige – Ukraina matchen och ha en skön sportkväll. Så blev det också men med lite ändrade planer:) Gillian har även “Woofers” på sin gård. En “woofer” är en som jobbar för mat och husrum men ingen lön. Vi möttes glatt av en kille från Kina som pysslade med sånt. Han frågade vart vi var ifrån och vi hann knappt säga Sverige förrän han kläckte ur sig att Sverige hade förlorat mot Ukraina under dagen. Det var den matchen.,.,.,:( Lite sådär kändes det men istället fick vi se Live när Los Angeles Kings tog hem Stanley Cup när man krossade New Jersey Devils i sista finalmatchen. Mexifräs i tortillabröd, chips & kakor på altanen till en husvagn. Det blev en kväll att minnas ändå:)

Efter en månads cykling var det nu dags för oss att korsa den största staden på rutten, Pueblo med 102.000 invånare. Då vi faktiskt har kommit mer än 50% och bara utnyttjat 1 vilodag hittils så passade vi på att sträcka lite på benen ett par dagar. Cyklarna behövde service som vi också passade på att fixa. Då trycket blir störst på bakhjulet blir slitaget betydande större där och det var dags att byta ut det. Patrik är ju prylexpeten i gänget så han skötte snacket galant! Vips har vi nu ett par lite rejälare däck i bak som känns riktigt bra! Kedjan blev bytt också och grepptejpen kringstyret utbytt samt en full rengöring av av allt smått där inne:) Som standard utförs även en korrigering av växlar och bromsar så att dem är i topptrim. Vi är redo för bergen kan man säga! Medans våra cyklar blev ompysslade så pysslade vi om oss själva.Startade men en lunchbuffe som heter duga! Det bästa tyckte vi båda var chokladmjölken! Jag tror det blev 2 liter som passerade vårt system:) Som alltid känns buffe som en grym ide,.,.,.ända tills efterråt! Usch som man mådde:)haha..

Utan cyklar hyrde vi en bil och satte kurs mot Denver en timme bort. En härlig stad med topplag i alla de stora idrotterna i USA. Som utbyte av våra bönor och ris lyxade vi till det med cheesecake factory till lunch för att njuta av vilan. Svårt att misslyckas där vet väl ni alla som provat deras efterrätter:) Så sport var det.,,.Vi tog oss vidare till Pepsi Center som är hemmaarena för Colorado Avalanche (NHL), Denver Nuggets (NBA) samt Denver Mammoths (Lacrosse). För oss är det såklart Peter Forsbergs hemmakänsla som vi vill komma ett steg närmare. Arenan var riktigt cool trots att vi inte fick se Avalanches omklädningsrum :( Men att få gå i samma korridorer som stjärnorna var speciellt! Spanade ochså in tröjorna i taket med Foppa och Patrick Roy med mest anknytning till oss. Guiden Gary berättade många kul fakta och var väldigt kunnig. En kul detalj var kassaskåpet som fanns i basket omklädningsrummen. Här hängs allt Bling-Bling in under matchen:) Typiskt basket…:)

Eftermiddagen bjöd på.,..,.,.öl. Vi besökte 2 bryggerier efter lite lunch på Hardrock Cafe. Kul här är att ölen faktiskt är billigare på bryggerierna än på Hardrock. Mycket godare och roligare är det ju med! Bara att återigen tacka för det. Patrik får nog ändå tacka extra mycket. Han beställde en öl som blev 3/4 full pga byte av tunna. Han fick först en helt ny öl av Evan (en mycket sjyst servitör). 5 minuter senare kommer en tjej med ytterligare en öl till Patrik, helt ovetande om att han redan blivit ersatt. Så tag 3 betala för 1 blev resultatet där:) Efter Breckenridge gick vi till nästa bryggeri, Great Divide. Här blev vi kvar till kl. 10 när de stängde. Törstiga som vi var återgick vi till Breckenridge för att prova lite fler ölsorter. Så var tanken,,,.,blev dock lite svårare att skilja på dem efter en stund:) haha. Öl är såååå gott ibland.

Mera prat med Evan,servitören, och sen var det dags för taxi hem. Men magen sa att den minsann ville ha mat också,.,.lyxa till det kanske?,.,.,.Jaaaa,.,.,.Det blev Cheesecake factory i varsin påse som vi gläfsade i oss väl hemma på hotelrummet! Klasskilnad mot kebaben hemma i stan kan man säga!:)

Sov som stockar efter det i våra sängar…ja sängar…inte tält denna gång:) Ett kul besök i Denver avslutades med pannkaksfrukost på IHOP, ikea besök och lite småshopping. Kul att man kan känna sig som Sverige vart man än är i världen! Det har vi Ingvar Kamprad att tacka för! Chill med bio blev det med och där är vi nu! Imorgon ska vi ta oss an nya landskap och som vi är taggade! Nyservade cyklar oh allt! Patrik har även en ny sadel som ska insittas så kul för honom!

En annan del vi vill få in i dagens inlägg är lite reflektioner på kompressionskläderna ifrån 2xu som vi använder. Halva tiden har gått och vi kan gott och väl säga att dem håller verkligen vad dem lovar! Återhämtningen känns grym och kvaliten går inte att ta miste på! Så för alla er som funderar på kompressionskläder, ta en sväng in på 2xus hemsida och kika runt. För vår del blir det mer inköp därifrån i framtiden:)

Hoppas ni har det bra i Sverige och att ni får en bra midsommar! Är så sjukt kul att läsa era kommentarer och tyck/tänk. Lika glad varje gång:)

18 juni

Biblioteket i Walden, Colorado

Hej och ha! Ett lite kortare inlagg idag bara for att synka ihop bilder och text sa allting ar prima pannkaka. Vi lamnade Pueblo med grymma cyklar och valmattade magar. Kanslan efter dessa 2 vilodagar var att man helt klart ville ut pa vagen igen! Att bergen bara lag bakom hornet gjorde inte motivationen samre! Vi spenderade natten drygt 1,5 mil soder om Hossier pass summit som ar den hogsta toppen under var rutt. Veckan innan lag vi och svettades utan sovsack under natten, nu uppe i bergen sjonk temperaturen ner till 5 grader!=) Kontraster var ordet och mer sant skulle det bli! Vi klattrade pa och nadde faktiskt den dar toppen! Grym kansla och kul med nedfors backar efterrat=) Fotbolls EM blev kort for var del kandes det som. Vi slog oss ner pa en sportbar for att kika in Sverige – England. Det var sisadar kul. Roligare var det med en specialiserad godisaffar vi hittade uppe i bergen. Blev en del snask som slank ner fortare an fortast=) Sa funkar det nar man ar lite sotsugen=)

Naturen i bergen kan bara beskrivas i bilder sa jag ska inte skriva sa mycket om dem! Sa ballt att fa se hur naturen andras hela tiden! Skogiga & kulliga Virginia, lite plattare Kentucky och Illinouis och superplatta Kansas! Colorado blev allt en vacker syn som vi lamnar imorgon for intrade i Wyoming. Har ska vi hitta pa en del cowboys hoppas jag=)

Vi har lite fler filmer pa lager som kommer upp nar vi har tid =)

Sa spana in bilderna, slut ogonen, drom dig bort och latsas att du ar har! Vi vill verkligen att alla ni andra ska kunna se vad vi ser framfor oss varje dag! Och nar du gor det, glom inte bort att se cool ut!

Fortfarande lika kul att hora hur ni har det dar hemma! Vill ni dela med er sa os pa! Forhoppningsvis hors vi om ca 10 dagar igen. Da blir det YELLOWSTONE!!!

Tjoflojt!

Det här inlägget postades i På cykel genom USA 2012. Bokmärk permalänken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>