El Limonar, Torrevieja, Spanien

Dag 168, 10738 Km

“Slänger iväg en slafsig vink ifrån solstolen”

Semester brukar folk kalla detta har jag hört; ett horisontellt läge med ett energianvändande som ligger en bra bit under vad vardagen vanligtvis bjuds på. För mig så känns det ändå som jag haft semester ända sedan slutet av maj då jag drog iväg på hojen ifrån Eskilstuna. Mitt energibehov har väl varit en aning högre kan man gissa sig fram till, men svenssonvarianten har varit underbar den med! Ett par snabba dagar längs kusten med 15 mil, 14 mil och 11 mil sista dagen innan ankomst var kul att få avsluta denna session med.
Allra först fick jag träffa min farfar Jan, farbror Billy med fru Kicki och 2 vänner till dem i Håkan och Sylvia. De 2 sistnämnda har även jag en liten svag bekantskap med då vi träffats i taxin vid 2 tillfällen. Den ena gången var bra mycket mer äventyr än den andra, eller vad säger ni?:) Jag välkomnades med öppna armar, leenden och en massa frågor såklart. Bad, restaurangbesök och lite mäklarmöten blev det denna helg innan resten av gänget kom dvs mamma, pappa med golfsällskap. Mäklarmötet var väldigt intressant då Billy & Kicki köpt sig ett hus här nere. Tydligen så man ska spendera vintermånaderna som pensionär:P
Ett kärt återseende med mamma Birigt, tårfyllt och ett “lilla gubben” betonat kramkalas. Pappa Tommy var inte “sämre” han på flygplatsen i Alicante. Som jag längtat och nu var de verkligen här! Veckan fortsatte i samma lugna tempo för mamma och mig som stod utanför golfturneringen “El Torro”, en av de ärofylldaste titlar man kan vinna som golfentusiast,.,.,typ. Turneringen drivs av “direktionen” bestående av pappa min och Anders Danielsson med en hel del småtävlingar under dagens gång för att alltid hålla intresset uppe, även när svingen inte riktigt sitter där den ska. 5 dagar på 5 olika banor i spansk vintervärme resulterade i segrare Christer Jarebro, Stort grattis!

Mamma och jag tog det lilla lugna på stranden, i golfbilen, i solterassen mm. Jag tänkte mig en dag att en liten springtur kan sitta på sin plats, dels för att testa hur åsidosatt mitt löpsteg varit samt för att känna på hur löpning i “5fingers” egentligen känns (mina barfotaskor). Ett intervallpass och en strandsektion var minsann skönt och kul, men maken till träningsvärk i vaderna har jag inte varit med om! “Du ser bajsnödig ut”, sa mamma Birigt och ja,.,.,skönt var det inte men triggar igång en till att pröva en annan gång:)
Nu när föräldrarna har lämnat mot Sverige igen känns det som att veckan gått väldigt snabbt. Det är ju det som är det negativa med sådana här träffar under min cykelresa; att man måste säga hejdå igen. Var inne på det i förra inlägget och en liknande känsla kommer nog infinna sig imorgon bitti när äventyret fortsätter längs med spanska sydkusten. Hur känslan kommer att vara att säga hejdå till Linda efter Malaga,.,.ja,,.,den begraver vi än så länge och fokuserar på det positiva istället:)

IMG_0121_800x598

Jag har donat med cykeln under dessa vilodagar också, rättare sagt en cykelshop har donat med den. Så nu är hon fit for fight att ta sig an Afrika. Nedan i galleriet finns en bild på lite utrustningsförändringar som du kan kika på sedan. Till att börja med så har jag nu däck med djupare mösnter än förut. Fram tills idag så har jag kört på “Schwalbe Marathon plus” men nu byter jag till “Schwalbe Marathon plus TOUR” istället. Jag har också breddat upp framdäcket så även det är 35 mm nu, för detta så bytte jag även fälg till en Rody Alloy 6063, en mountainbike modell (32 ekrar) som är starkare än min första samt tillåter bredare däck. Supernöjd med detta som jag hoppas ska ta mig hela vägen tillbaka till Sverige:) Detta är om jag får bestämma, sen finns det ju alltid andra envisa faktorer som ska lägga sig i:)
Min väskhållare fram (så kallad LowRider) var av aluminium och har varit på cykeln sedan hon “föddes”. Denna har brustit ett flertal gånger samt använder inte standard fastsättningen med skruvhålen i framgaffeln. Så denna var jag trött på och bytte till en inbiten klassiker i stål, Tubus Tara. Precis som min sadel Brooks B17 har denna inte ändrat form sedan dinosauriernas tid (typ) och sådant gillar jag! Saker som bevisligen håller känns finfint. Detta var tanken också i min uppgradering av liggunderlag. Sedan någon månad tillbaka har min Thermarest Prolite+ varit punkterad, dock har jag sovit förvånansvärt bra ändå. Detta var den tredje av sitt slag jag använt totalt i min resekarriär men i och med att jag inte bara sover på det, jag använder liggunderlaget som stol också med min Thermarest TrekkerLounge, så håller det inte måttet. Jag började leta efter alternativ och fann Thermarest Ridgerest Solar, ett klassiskt “skumunderlag” med lite tekniska finesser. Liggunderlag är ju till för att isolera kroppen ifrån marken för att behålla värmen. Kapaciteten för detta mäts i vad man kallar för r-värde. Thermarest Ridgerest Solar har ett aluminium toppskikt som får upp r-värdet till nästan densamma som Prolite+, som är upblåsbart. Man riskerar inte att liggunderlaget går sönder så ett perfekt val för mig. Men vikt och storleken då? Jo, vikten på Ridgerest är densamma men “bulkigare”. Detta gör mig egentligen ingenting då jag har liggunderlaget bakom mig på cykeln, tänkte jag. Provpackat och klart så stämde det så nu kan jag minsann både sitta och sova gott i vilka underlag som helst:)

Annan att tänka på när man cyklar i Afrika är lite militärkontroller jag kommer råka ut för i Västsahara & Mauretanien. Enligt mina cykelvänner på internet så är dessa mycket trevliga och hjälpsamma, de håller radiokontakt mellan varandra om att en toker på cykel närmar sig. Kan vara bra att veta under de 10 dagar jag kommer befinna mig i “sandlådan”. Kontrollerna kommer jag troligtvis att tälta vid då man helst inte spatserar ut i sanden pga risk för minor.

Fishe för militärkontroller

Fishe för militärkontroller

Anyway, vid dessa kontroller lämnar man över sina uppgifter och för att detta ska gå så smidigt som möjligt är det bäst att ha kopior som man bara kan lämna över, dessa kallar “fishe” och som jag har kopierat upp i både fransk och engelsk version. Alla visum har jag möjligheten att klara av i Rabat, Marocko. Men jag misstänker att jag där kommer att fixa Mauritanien & Senegal. “Andra halvlek” dunkar jag in i Dakar dvs Guinea, Elfenbenskusten & Ghana. Enda landet där man bara kan traska in är Gambia och det är man ju lite tacksam för:)
Så rutten är lite omplanerad sedan förut, men minst lika spännande med häftig natur och kultur.

Nu tänkte jag minsann prata lite om min packning som har blivit lite annorlunda sedan start, men fortfarande väger in på detsamma, cykeln på stabila 16 kg och packningen på 35 kg utan vatten. Killen uppe på sadeln ligger på 82 kg i dagens läge, en ökning på 8 kg under senaste månaden:P En nackdel med semester, så att säga:P

Ridgerest Solar liggunderlag, Tubus Tara Lowrider, nya fälgen med nya däcken

Ridgerest Solar liggunderlag, Tubus Tara Lowrider, nya fälgen med nya däcken

I framväskorna har jag kläder där jag slopat mina kompressionskläder från 2xu, men består nu utav:


Underställ i Merinoull (Ullmax)
Fodrad tröja i Merinoull (Ullmax)
Fodrade ullstrumpor
Ullstrumpor med tår
Cykelstrumpor Landslagsmodell
2 mössor
Delbara Fjällräven byxor i G-1000 material
2 T-shirts
1 långärmad T-shirt
1 par Badshorts
Goretex Paclite jacka (GalvinGreen)
regnbyxor (Didriksson)
2 uppsättningar cykelkläder (“Landdslagsmodell” Kalas)
Skoöverdrag (Endura)
1 par kalsonger
2 st “halstuber” (att täcka ansiktet med för att skydda mot sand)
Dunsovsäck Western Mountaineering
Sten och en mjölfylld figur, en gåva från mina föräldrar (Som har följt mig sedan 2011)

I min elektronikpåse:
Dator med laddare
skype hörlurar
Kameraladdare med extra batteri
Mini & micro USB-sladd
Bagagevåg (Asaklitt)
Uttagsadapter
Trådlös högtalare
Extern hårddisk 500 gb
GoPro Headstrap med extra batteri & infraröd lins
2 USB minnen
ICA banken bankdosa

Sedan hittar man:
Kindle E-reader
Miniryggsäck (Sea to Summit)
Brunton Solcellsladdare Ember & BRUNTONMATTAN
Dokument i form av pass x2, försäkring, passfoton, “fishe” för afrika, passkopior, vaccinregister
Tandborste
tandkräm
solkräm
Deo
2 st vattenflaskor (0,5 L)
I bakväskorna finns detta:
Remmar
Zip-påsar
Iprentabletter
Magsjuketabletter
Malariatabletter (enbart Afrika)
Vattenrening (Aquacare X10)
2 extra påsar med snodd
Visitkort
Borat Mankini =)
Regnskydd sadel (brooks)
Regnskydd för ryggsäck som används till packningen på pakethållaren (Osprey)
Primus Omnilite TI med EtaPot kastrull
Primus Powerlighter
Spork
Gasbehållare
Toapapper
Atlas (Helst Michelin i skala 1:200.000 till 1:500.000)
Ekrar
Multikniv (Gerber)
konservöppnare

I cykelpåsen:
Punkteringskit
ekernyckel
Multitool (insex, torx mm)
Skiftnyckel
slang
Extra vikbart däck (Bontrager 2013 CX0 Team Issue 700C)

Reservdelspåsen:
Skruvar & muttrar i olika former
SPD SL “klossar”
Sadelfett
Kedjeolja
Extra pump för flytande bränsle Primus
En annan påse med linser, Paracord, rakhyvel (?), duk för solglasögon

I matväg, packat i zippåsar
ris
Havregryn
Socker
Torrmjölk
matlåda
jordnötter
Chokladpulver

1-2 konserver Bönor/linser
Salt
Allkrydda
Baguette

En påse med dykgrejer:
Regulator Mares Instinct med Miflexslangar första och andrasteg
Manometer (Apecs)
Suunto D6i dykdator
Viktfickor
Suunto trådlös sändare för luftkontroll
Mask (Tusa)

Sedan sitter det ett baklyse utanpå vänster bakväska

På pakethållaren:
Ett “inslaget” Osprey regnskydd med dykvästen Aqualung Zuma & fenor Aqualung Hotshot
Liggunderlag (Thermarest Ridgerest Solar)
Tält (Hilleberg Akto)

I väskan på styret:
Karta (sidor utrivna från Atlas)
Foto på Linda och familj
Kamera (Canon Powershot SX 260HS)
Ministativ (Gorilla)
GoPro (första modellen)
Pannlampa (Petzl, används också som framlyse)
Plånbok
Båge för att dämpa vindljud (windfree)
Hörlurar (Sehnheiser)
Mobil (Sony Ericsson Active)
GPS för online kartuppdatering samt SOS-kontakt (Spot)
Extra linser för solglasögon
Mobilcase (för fäste på styret)
Duk för solglasögon
cykelnyckel

På cykeln:
Hjälm (Giro Savant)
Solglasögon
2 vattenflaskor (1 L)
Flaska med bensin (Primus)
Halsband från storasyster Tove
Lås
Tubus Tara Lowrider
Schwalbe Marathon plus Tour däck 700×35
Ryde Sputnik 28″ fälg bak
Rody Alloy 6063 28″ fälg fram
Brooks B17 sadel
cykeldator
Ringklocka
Shimano R087 Wide skor

Min lilla tankeverksamhet säger mig att vatten kommer behövas i öknen. Bara en känsla sådär…Jag kommer utöver de 3 L jag har idag bära ytterligare 2 L, som fördelas i bak med varsin vattenflaska. Tack vare Freewheely så vet jag exakt vart i öknen jag kan fylla på vatten samt köpa mat.
Shit, tittar på listan och tänker bara: SÅÅÅÅÅ mycket saker! Men ändå är känslan att allting känns komplett och utformat efter mina behov. Jag använder allting jag har och det känns inte överflödigt alls någonstans, tro´t eller ej:)

Jag ska ta detta pick och pack för att bege mig mot Malaga imorgon Måndag, som kommer ta mig 5 cykeldagar. Om jag väljer kustvägen eller viker in mot bergen via Granada, det återstår att se. Kanske mina drömmar i natt leder mig någonstans:) Linda med familj kommer den 19e och stannar till den 23e i Malaga så man hoppas på fortsatt bra väder såklart. Hursomhelst ser jag fram emot underbara dagar som sedan innebär den sista semestern på ett tag. Häng ni med under mitt Afrikaäventyr, ett vykort ifrån Mauretanien kanske kan vara på sin plats?….just sayin…;P

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att

motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3
Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till El Limonar, Torrevieja, Spanien

 1. Linda skriver:

  Det gör mig så glad att se dig med din familj <3 och snart ses vi, bara 8 dagar kvar nu! Massa kärlek, längtar massor! Puss <3

 2. Frida skriver:

  Var ett tag sen jag läste på bloggen nu, vad långt du har kommit! Och snart i Afrika, spännande! Kommer garanterat sätta in lite pengar så jag kan få ett vykort därifrån :)

 3. Ola skriver:

  Excellent content you post here! You can earn some extra $$ from your blog,
  don’t miss this opportunity, for more details simply type
  in google – omgerido monetize website

 4. Eleanore skriver:

  Hello admin do you need unlimited articles for your blog ?
  What if you could copy article from other pages, make it unique
  and publish on your page – i know the right tool
  for you, just search in google:
  loimqua’s article tool

 5. aneescorp.com skriver:

  We absolutely love your blog and find the majority of your post’s to be exactly I’m looking for.
  Would you offer guest writers to write content to suit your needs?
  I wouldn’t mind producing a post or elaborating on a lot of the subjects you write about
  here. Again, awesome site!

 6. Anneliese skriver:

  I see you don’t use the power of social websites like facebook
  on your website. You can get huge traffic from social sites on autopilot using
  one useful tool, for more info search in google for:
  Alufi’s Social Automation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>