En dröm blev till en plan…

80000 km, 46 länder, 5 kontinenter, 2 hjul & en Acke=) Att cykla jorden runt för att finna min egen frihet samt för ett syfte är alltså vad som händer härnäst! En plan som började som en lekfull tanke (som allting annat) och till sist växte sig så stor att den blev verklighet. Under våren 2013 tar jag min cykel & dykutrustning och upptäcker världen ur ett perspektiv jag hoppas blir unikt. Idioti? Galenskap? Nej, bara ren vilja att uppfylla ännu en dröm. Jag vet att jag kan, men jag behöver er hjälp för att äventyret ska betyda något!

För välgörenhet…

Syftet med detta äventyr är en välgörenhetsinsamling. Att cykla och känna drivet av att göra någonting bra för andra stärker min inre glöd över vad som komma skall. Jag valde 2 olika organisationer att samla in pengar till, seashepherd marine conservation & cancerfonden.
Seashepherd marine conservation är för många välkänt från discovery channel och arbetar minst sagt aktivt för vår marina världs bevaring. Projekten är många och framgångsrika, med vår hjälp kan dessa hjältar fortsätta deras inspirerande arbete!
Nästan var och en har varit i kontakt med sjukdomen på ett eller annat vis, cancer. För mig har nära och kära lämnat denna värld efter att ha drabbats. Insamlade pengar går inte bara till ren forskning utan även utbildning och spridning av kunskap.
Så hur går själva insamlingen till? Jo, jag har tänkt så här. Från och med 1 eller 2 månader in på resan kommer min hemsida att vara avgiftsbelagd. Man köper sig ett månadspass för 28 kr (4 u.s dollar) och får därefter ett lösenord för att se mina bilder samt läsa mina berättelser. Jag tror på tanken att ingen kan göra allt men alla kan göra något och detta NÅGOT blir betydande i slutändan. 100% av pengarna får raka vägen till välgörenhet.
Man kan även sätta in 100 kr på något av projekten, för dessa pengar får man ett vykort av mig ifrån där jag är i världen. Jag lovar att ett vykort från mig är både speciellt och underhållande=) Kör ba,,haha!
Ett tredje tillvägagångssätt för mig blir att fysiskt samla in pengar. Detta sker genom tryck på kläder, väskor etc med ett tydligt budskap om vad jag pysslar med och varför. Med mig har jag ett kompendium att visa upp och för att sprida kunskap. Jag går in för detta till 100%! Är ni med mig?

Inte bara att cykla….

Att bara plöja sig igenom vår vackra värld låter inte speciellt spännande tycker jag. Jag kommer att med på min cykel ha min dykutrustning, för att på olika ställen hälsa på mina fiskkompisar=) Jag planerar min rutt efter dyksäsonger och såklart klimatförändringar i de olika delarna av världen. Till min stora glädje möjliggör detta även att jag kommer att få återse många vänner från resor förr (jag har inte glömt er=). Jag kommer och hälsar på med ett glatt leende och massa skägg. Inte dåligt alls i mitt egna tycke;)
Dykning, vänner, natur, lukter, nya vänskaper, äventyr och adrenalin. Ja, detta blir något utöver det vanliga…

Rutten, tid, siffor etc.

Det klart intressantaste med ett äventyr som denna är ju såklart alla siffor. Så här kommer lite av den sorten tillsammans med lite kommentarer:
* Rutten blir ca 8000 mil plus minus 500 mil.
* Under mina cykeldagar så kommer jag snitta 10 mil om dagen.
* Jag räknar med 80 vilodagar helt utan cykling, utöver dessa har jag planerat in 40 dagar för “lek”=). Jag kommer även att arbeta på Nya Zeeland under 4 månader för att fixa in lite snabba kosing så att säga:) Snabb huvudräkning med detta och vi landar på ca 2 år och 8 månader av frihet!

* Rutten ser ut som på bilden och jag cyklar som klockan dvs börjar söderut genom Europa och jobbar mig österut genom Asien.

* Jag kommer att starta mitt äventyr själv men ser mer än gärna att man får sällskap av just dig! Under USA resan märkte både jag och min skäggige vän Patrik att det finns ett intresse där ute så var inte rädd:) Hör av dig till mig så låter vi det hända.
Detsamma gäller er som vill ha ett besök av en skäggig cykelnörd;) Hör gärna av er när jag är i närheten. Det är nämligen så att man jag uppdaterar min position dagligen via en värsting gps som presenteras på min hemsida. Allting för att kunna dela med mig av vad som kommer att bli det häftigaste jag någonsin gjort!

Där har ni det svart på vitt i ren faktaform; en finurlig kille cyklar jorden runt för välgörenhet och sitt egna frihetssökande. Han kommer hälsa på sina vänner båda ovanför och under ytan samt dela med sig för att inspirera andra till att följa sina drömmar! Ahh…..kör ba:)

Inom kort vill jag presentera mina egna tankar och ideer om saker och ting. Historien om hur iden föddes, mitt liv efter “FreeWilly, cykelresan i USA”, träning, förberedelser…ja ALLT vill jag dela med mig av på nya airbourne!

Så fort finansieringen går i hamn så bär det av, tidigast blir det 1a maj. Det brinner jag för just nu och kan bara inte få det ur huvudet för en endaste sekund:) Häng me´

DreamBig!

m/__(”,)__m/

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till En dröm blev till en plan…

  1. Tove, Per och Elliot skriver:

    Klart att vi är med!!

  2. Frida skriver:

    Jag kommer skicka många pengar för att få roliga vykort :) Kanske kommer och hälsar på dig nånstans med… är sugen på att resa och Australien/Nya Zeeland har lockat länge…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>