Februarikollen…

 

Nu är det dags för en uppdatering på airbournefronten. Den preliminära starten närmar sig (typ) och på allvar början allting kännas enormt häftigt. Jag vill börja med att berätta att Airbourne fick sig lite plats i lokala tidningen i dagarna. Ett dubbeluppslag plus framsida i Eskilstunakuriren hoppas jag ska kunna väcka uppmärksamhet. Denna artikel passar bra för stunden och bildar en stabil grund inför mina sponsoransökningar som väl snart ska skickas iväg antar jag. Här valde jag att börja med stipendiumansökningar som jag hoppas få svar på i slutet februari mitten av april samt. Det är då det avgörs vilket det exakta startdatumet blir av. SPÄNNANDE!

Så sprid Airbournes anda allihopa så vi kan samla in pengar i massor! Jaa justja, häromdagen blev jag kontaktad av cancerfonden som verkligen gillade mitt “upptåg”, så på deras blogg så ska vi försöka samarbeta för att få till en redovisning=)
På tisdag den 5/2 så ska Sveriges Radio göra ett reportage om Airbourne, dock vet jag inte vilken tid än. Det ska spelas in kl.7.45 men kommer sändas senare. Håll koll på min eller airbournes facebooksida för att veta när. Såklart kommer jag att lägga upp det på hemsidan senare.

Att många har ett gott hjärta gör mig väldigt glad! Runtomkring mig haglar varma ord in om hur uppskattat detta äventyr kommer bli, Ni där ute är helt otroliga! Som ett exempel vill jag nämna en av åkarna som jag kör taxi åt, Roozbeh Sirouspoor. Han ger mig många timmar bakom ratten, hjälper mig med rätt skattetabell och har redan skänkt en slant till projektet! Redan nu har jag fått förfrågningar om hur man donerar via hemsidan, en funktion som finns just nu men som inte är tydlig nog än så länge. Men på grund av trycket så vill jag gärna redan nu få ordning på den funktionen på riktigt. Stay tuned.,.,.

Så snart jag vet mitt exakta avfärdsdatum tänker jag ta itu med de stora medierna där ute. Att skriva om det nu tror jag känns lite kallt utan effekten blir hetare med ett reportage ju närmare avtramp vi kommer. Men det som jag vill lägga vikt på i dagens inlägg blir packlistan! Prylarna som är alla mäns (läs pojkars) bästa vänner. Så här har jag tänkt PRELIMINÄRT och har säkerligen glömt något sjukt viktigt någonstans. Kommentarer och tankar mottages gärna i nya fräscha gästboken, som man faktiskt kan skriva vad som helst i:)

Tält av Bivacktyp (troligtvis Vaude Bivi eller Power tokee)
Multifuel kök ( Primus Omnilight TI)
2 eller 3 vattenflaskor (1L)
SpotGps med abonnemang för stöd av daglig positionsuppdatering på min hemsida varsomhelst i världen.
Sovsäck (western mountaineering)
liggunderlag (Thermarest prolite+ med Trekker lounge stol)

Försöker helt enkelt hålla ner viken med bibehållen prestanda när det går till val av tält. Köket kan drivas på gas, sprit, bensin och nödfall diesel. 2 flaskor fästs på cykeln och den sista läggs i väskan. Liggunderlaget kan göras om till en stol så jag kan vila ut precis vart som helst. Sovsäcken är av 3säsongstyp.

Dykutrustning
BCD: Aqualung Zuma med Airwave integrerad octo
Regulator. Mares instinct första och andra steg med “superflex” slangar
Fenor: Aqualong hotshot
Mask: Tusa
SPG: Endast luftavmätning
Dykdator: Suunto D6i+ trådlös sändare för luftavmätning
Extra: Delayed surface marker bouy, kniv, visselpipa
Rashguard och boardshorts

En travellight-serie av utrustning som passar mig. Slangarna är superflexibla för att ta minst plats. Fenorna bärs utan boots så dem slipper jag kånka på. När det kommer till regulatorn har jag endast det primära andrasteget med mig då “octon” är integrerad i lågtrycksslangen till bcd´n. Första steget har 2 högtrycksportar så jag kan använda min trådlösa suunto sändare för avläsning av luft i datorn. Andrasteget har ett vinklat utblås som gör att alla bubblor passerar fint bakom mitt öra, perfekt för studiearbete samt fotografering.

Reservdelar:
slang + punkteringskit
fasta nycklar
insexnycklar
skiftnyckel
smörjolja
ekrar+ ekernyckel
multiverktyg (Gerber)
Pump

Detta kit startar jag med men kommer utökas med reservdäck under krävande natur.

I cyklingsläget ser man ut så här:
1 cykeltröja
1 par cykelbyxor kort modell
1 par cykelstrumpor
Cykelskor Shimano R087 med SPD Sl klossar
Handskar (Neopren modell från hestra)
hjälm (Giro Savant)
solglasögon med utbytbara linser (Tifosi Tyrant med poraliserande & transparenta linser)
Cykellås “kabel” med nyckel
ben och armvärmare
Kompressionskläder

Minimalt med kläder men som ändå gör vad dem ska. Kompressionskläderna sover jag med under natten för bästa möjliga återhämtning.

I övriga lägen hittar man följande:
1 par underkläder
Fjällräven byxor (G1000 material som kan göras till shorts)
Fila Skeletoes med “tåstrumpor”
Varma ullsockor
Mössa
1 t-shirt
Ulltröja från Ullmax
Underställ från Ullmax
Skaljacka Galvin Green Goretex Paclight
Regnbyxor Didrikson

Dessa kläder är slitstarka för krävande dagsturer på berget men klarar även en dag på stan. Jag väljer Skeletoes för att hålla ner plats och vikt och ullmaterial för dess egenskaper.

Till övrigt tillhör:

Laptop 11.6 tum med laddare, extern hårddisk 640 gb
Mobiltelefon Sony Xperia Active med vattentäta hörlurar samt offlineGps.
Sportkamera GoPro med tillbehör för dykning
Deodorant, parfym och tvål/schampoo
Resehandduk i mini storlek
Korthållare + liten påse för mynt. Icabanken mastercard + GeMoneybank kreditkort
Pass
Kindle eReader med bland annat “Into the wild”
uttagsomvandlare
“Nyckelringsryggsäck” Sea to Summit
Kompendium med information om välgörenhetsprojekt

Jag sparar kopior på viktiga dokument i datorn, kindle & hårddisken. Icabanken erbjuder gratis uttag och inget valutapåslag för köp med kort.

Detta bär jag med mig på min cykel Kona Sutra 2012. På denna ska jag eventuellt byta ut de nuvarande skivbromsarna mot vanliga V-bromsar. Jag ska uppgradera sadeln till en Brooks B17. På styret finns en cykeldator och en styrväska för småsaker. 2 vattentäta väskor fram och bak (Vaude) bär mina grejer. Som fötter använder jag Schwalbe Marathon däck (plus modellen i bak) i storlek 700×32.
Jag kommer att bära mina fenor löst bak tillsammans med liggunderlaget. Dessa kan täckas med ett regnskydd ifrån Osprey.

That’s about it! Mer behövs egentligen inte för att klara sig där ute. Ha det nu så bra alla barn tills vi hörs igen!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

 

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Februarikollen…

  1. Frida skriver:

    Spännande med stipendium-ansökningar, håller tummarna för dig! Kul att cancerfonden gillar ditt projekt och jättekul med all positiv respons, ska bli så kul att följa din resa!

  2. Jeppe skriver:

    Häftigt Acke!

    Kommer att följa dig med stooort intresse! =)

    Må väl!

    /Jeppe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>