Flabbergasted/förvånande?

Flabbergasted/förvånande?

..är ett av många roliga engelska ord jag numera kan utöka mitt engelska vokabulär med:) Många dagar, kvällar & nätter har gått här i paradiset. vardagarna innebär dykning, lördagar partaj och söndagar lathet eller bybesök för att minnas livet utanför drömmen.

Mitt liv som stipendiat på ett marint kartläggningsprojekt i Mexiko är fortsatt helt otroligt, makalöst, fantastiskt…orden räcker bara inte! Dagarna är långa, vi jobbar hårt och jag måste till och med använda hjärnan ibland..haha. Trots allt detta “slit” önskar jag mig själv ingen annanstans i världen just nu. Min attityd till jobbet går bra och sista veckan har varit grym. Så vi fortsätter på den tråden.

Några andra sysslor vi också har här förutom de jag nämnt är:

Vattenpåfyllning: Vi fyller på vår stora takvattenbehållare 1 gång i veckan. Det får till så att 3 st volontärer skickar upp hinkar och vi langar vidar till varann tills vattnet är där det ska vara:) oturligt nog händer det att vi slinter till lite såm volontärerna blir lite blöta:) ooppsss;)

Jag och Frank för in de insamlade datan till våra fysiska datorer för vidare sändning till huvudkontoret.

Detta jobb har minst sagt aktiverat en sida av mig jag visste var där men nu blommat ut. Jag har velat gjort det länge och nu lever jag faktiskt i den drömmen. Vetenskapsbiten av dykningen är synnerligen intressant och något jag tänker bygga vidare på. Att leva enkelt på världens finaste strand och inte behöva ha skor (ibland) är underbart. Man kan säga att de andra baserna på Fiji och Seychellerna bör förbereda sig på en SVENsk anstorming i framtiden:)

Nu har Vicki åkt iväg på större äventyr och lämnat plats för nye bossen Rhu. Vicki har stor del i min positiva uppfattning av det här kapitlet av mitt liv. Vi delade som sagt hydda och kan prata om allting, många handlade om byxor:) Tack vare henne kan ja nu säga “peculiur”:) som betyder konstig eller annorlunda. Förhoppningsvis kommer vi att synas i framtiden nånstans i världen:)

Så när Rhu flyttat in har vi fortsatt byxdiskussioner fastän han nekat framtida mankiniföreställningar=) Förstår honom lite och får köpa det då han faktiskt är chefen:) Men vi går bra ihop och jag tror stenhårt på framtiden:) Han är en bra problemlösare och tänker utanför boxen.

Volontärerna är fortsatt supercoola och jag vill berätta om en ball kille vid namn Mclovin ( ni som sett “supersugen”). Han är lik honom och heter Vogel i efternamn! Nästan unikt tycker jag=). Han och jag delar många knasigheter och kärlek till hajar.

Sista helgen med 5 veckorsvolontärerna blev dykning vid cozumel där vi såg en sjöhäst, gul coney, stora groupers, rockor, muränor etc. Mycket tunnlar att simma igenom och utforska där borta. På söndagen blev det cenotdyk med sedvanliga helt otroliga sikten (100m plus). Vi tog oss in till batcave, en luftficka fylld med fladdermöss!
Sen så äntligen kom Cissi! Jag har väntat i evigheter men nu är hon äntligen här! Hon är jtteduktig på både dykningen och fiskarna som hon kartlägger. Vi har många galna tider framför oss:)

Fortsatt kul med båtkörningen och jag vill gärna göra en film med donouts. Ska försöka få till något bra med det:) Jag vill även visa våra dykrutiner när vi hoppar i och ur båten. Det är ett riskfyllt moment som kräver lite tänk för att göra det så säkert som möjligt. Speciellt när havet är lite grinigt så att säga.

1 månad kvar och sen blir det Sverige igen. Då ska detladdas för cykling genom USA med bästa Patrick, som fortsatt har ett grymt skägg. Skönt att ens äventyrskamrat håller måttet:)

Sammanfattat har Sven Divemastern hittat sin kurs i livet. Jag riktat in mig och fortsätter med full kraft. Saknar er familjen och vänner. Snart får man komma hem och berätta allt skoj i personform:)

Söndag idag och mera dykning i morgon:)

DreamBig!

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Mexico 2011. Bokmärk permalänken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>