” Hi my name is Alex but you can call me Simba…” 14 Jan

…Är precis vad jag har presenterat mig som till folk häromkring. Det roliga är att alla locals häromkring som konstant försöker sälja på en saker eller visa en vägen mot dricks, faktiskt har det som affärstips att komma ihåg namn på folk. Så varje gånng jag går förbi samma ställe 2 ggr är det alltid någon som skriker “ey Simba whatz up”? eller ” Rasta How you doin” pga min mössa =) Måste säga att jag gillart lite. Har antagit rollen som en glidande rastasnubbe tror jag =)

Landade snyggt och fint i Nairobi efter en dags resande. Fixade därefter en sjyst taxi (tror jag) efter lite snackande fram och tillbaka. Blev skjutsad till mit hostel för kostsamma 47 kr natten som låg 20 min därifrån.
– Shit äntligen lite backpackers att tugga med! tänkte jag! Men kommer fram dit och inte en kotte är vaken fastän klockan är strax efter halv elva. Boomer, tänkte jag…Men skulle ju bara vara där över natten så blev lite tv-tittande på datorn istället.´

Vaknade upp som om en dvärg stuckit mig i rumpan med en gaffel..KATCHONK! Nu skulle här pratas med folk! Jättesocialt sjuk var jag. Så jag började med att slå världsrekord i att säga godmorgon till folk innan jag drog vidare in mot stan för att ta mig till målet; Arusha i Tanzania. Hitta en buss gick snabbt men fick döda lite tid i väntan på avgång. Då tänkte jag: Hmm..Vad skule en turist göra just nu? Jo…så blev det också…Åkte iväg till Giraffe Center i Langata, en förort till Nairobi. Fick träffa 3 Giraffer och lite vårtsvin, en giraff fick jag faktiskt äran att få en slemmig kyss ifrån också! Awesome! Ett snabbt besök på en lokal marknad hanns med också, köpte mig lite ananas =)

En såklart bumpig 6 timmars bussfärd senare satte jag mina fötter i Arusha, Tanzania. Ni som tycker att vägen är ojämn under de isiga vintrarna i SVerige, tja….jämfört med de här vägarna skulle man nästan kunna skåla i överfyllda champagneglas i Sverige =) Men det var najs ändå. Naturen bara skriker ut Afrika varthän man tittar; Gigantiska Masaiträd, boskap, afrikanska byar med barn och kvinnor med smycken lika stora som rockringar. Männen i byarna bar ofta den klassiska krigarmunderingen med pinne och hela köret. Synd att vi inte stannade någonstans. Hade varit kul att säga hej och med lite tur kanske ta ett kort, för ta ett kort ifrån bussen var bara att glömma. Rutorna var så smutsiga att man inte visste om man var inomhus eller utomhus =)

Första dagen i Arusha startade stenhårt! Bara att kila omkring och kolla upp safari snabbt som attans. Blir kallad Jambo rätt ofta som jag tror är typ polarn eller något likande. Kan vara taxi också,,man vet inte riktigt=) EFter många besök hos olika safariföretag fastnade jag för ett som tar mig på ett 5 dagars äventyr imorgon! Får då med många olika nationalparker med olka kontraster, we like! Kom sen på att jag inte har hela livet kvar här i Afrika så när jag satte mig vid internet för att planera resten av mitt afrika äventyr då insåg jag att jag inte har en dag till övers=) Drar vidare mot Uganda dagen efter hemkomsten från safarin, där möte med bergsgorillor väntar, Wicked!

Har hängt med en tourguide under frukosten i morse som sysslar med Paragliding dvs när man glider i en drake. Han visade mig bilder och det var ett spektakulärt sett att uppleva savannen! Läs Spektakulärt = dyrt! En 3 dagars tur går för 9000:-! Ooopsidejsy! Men vad är pengar egentligen? Efter min planerardag träffade jag en local, Abrahim. Vi gick och köpte tanzaniisk (?) alkoholfri öl. På burken kan man läsa: “Creamy & rich with vitamins!” Den smakade som en gräddig blandning av öl och tropisk juice, har fortfarande inte bestämt vad jag tycker om den. Så leker mitt liv just nu. Tagga för Safari imorgon!

/DreamBig!
Acke

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Afrika 2011. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till ” Hi my name is Alex but you can call me Simba…” 14 Jan

  1. Michaela skriver:

    Jambo betyder Hej på Swahili ;)

  2. Acke skriver:

    Ja nu har jag koll på det =) thx Mikey!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>