Interlaken, Schweiz

Dag 53, 4704 km

karta2

Heijhoppsan,,,

.,.kan man säga när saker inte riktigt går som planerat:) Det är precis så Schweiz har varit för mig, fast ändå inte. Jag i mitt huvud brukar göra mitt bästa för att vända saker till min fördel och alltid försöka se det positiva/blicka framåt. Ni som har kikat på min hemsida( som för tillfället inte fungerar som den ska, mer till det senare) har sett att jag var fast i Biel en stund. Det berodde på detta:

IMG_0828_800x600

Eller rättare sagt x3..Den hade spruckit på 3 ställen>:)Det är alltså min bakfälg som inte riktigt är vad man kalla “som sig bör vara” så jag bytte ut henne mot denna istället:

IMG_0829_800x583

Detta är en riktig “top of the line” som ska klara vikten av min rumpa och allt annat där bak. Hur man än vrider och vänder på det så kommer största belastningen bak på cykeln. Den fälg jag hade var ok men denna är ett par nivåer starkare, tror det beror på att den är svart:) Slängde in en ny kedja ock en övergripande service också. I väntan på fälgen så tog jag kontakt med 2 st “cyklistvärdar” som jag kunde vila ut hos under denna tid i Biel. Först ut var Brigitte och Hans. Det som slog mig först var att deras lägenhet var mycket lik min mor och fars:) Hissen var faktiskt precis likadan. Snacka om att vara hemma:) Hans och Brigitte var mycket trevliga och vi hittade på saker tillsammans från dag 1. Tänk dig en cykel som man kan vika ihop och som då får plats i en resväska? Det är precis vad en affär här pysslar med:) Faltbar heter stället och kompaktideén är intressant, men man får betala dyrt för det då de är handgjorda och finns i få märken. Men punga ut ca 14.000 kr och du har dig en liten resekamrat i en härlig färg.

Vi tog oss runt hörnet till en annan cykelfilur, nämligen Patrick (tror jag han hette) som gör sina egna cykelramar. Han jobbar med stål och har finurliga ideer bakom det stora håret, eller vad sägs om denna där kablarna går i separata rör på insidan?
IMG_0736_440x600På frågan om det är praktiskt kan jag inte riktigt svara på men tufft är det:)
Så 2 aktiviteteter som har att göra med cykel, varför bryta trenden? Det är ju lite det som jag håller på med. Mot CYKELMUSEET! (när du läser detta ska du tänka som lille john i Robin Hood: MOT SHERWOODSKOGEN). Det lokala museet här i Biel är faktiskt en privat samling! Helt otroliga rariteter som mina ögon fastnade gång på gång vid. 2 våningar och ett drygt århundrade av detta färdmedel…Superintressant och väl värt besöket. Så tre besök var ju lite vad man kan kalla storstads-stress för mig, ruskigt….så sjön lockade och vann. Badstället här kryllar av grillar och semestrande lokala förmågor och blev en återkommande favorit under mina “ofrivilliga” vilodagar:)
Till kvällen var det en kulturell liten festival i Biel med musikanter och grejer,,.,.,och lokal öl:) SCORE!! Den slapp inte undan nu heller…
Hans och Brigitte var även så inspirerade att de donerade en stor slant till mitt projekt och jag blev såå glad! Inte nog med att deras gästvänlighet var toppen, jag får äran att skicka dem ett vykort med. Stort tack från mig!

Efter Hans och Brigitte träffade jag Beerit som bor i sitt egna lilla akvariumparadis i gamla Biel. Beerit är veterinär och har jobbat eller rest över hela världen ungefär. Då hon inte reser lika mycket längre så bestämde hon sig för att ta hem världen till henne, där av dessa akvarium fyllda med fiskar, geckoödlor och en sköldpadda. Att sova med ljudet av geckos omkring sig var som i en djungel, magiskt:) Vi grillade lite granna och tog oss en tur på berget för att “rasta” hunden lite, en lånad dalmatin som hette Kairo. Det blev 3 dagar här med mycket erfarenhetsutbyten; vi delat passionen för dykning så det passade ju bra! Onsdagen kom väldigt snabbt och det var då som min fälg var magiskt påskruvad av serviceverkstan. Jag frågade supersnällt om jag fick vara med och kika när killen arbetade, men det gick sig tyvärr inte:( Trist, men fin blev den iallafall!

Jag har stött på en del berg än så länge och svettats på bra, 14 graders lutning i 5 km samt 7 km av 7 graders lutning. Helt underbart att äntligen få komma upp och njut av utsikten, men ack så mycket man får slita för att komma dit:) Kommande dagar ska jag ta mig an St. Gotthardspass för min entre i Italien och korsandet av alperna är därmed avklarat. Jag har lite filmer som jag ska försöka klippa ihop och ladda upp vid tillfälle. Detta har jag tänkt göra lite oftare så jag kan dela med mig av det jag ser bakom styret.

Just idag upptäckte jag att min Kindle är trasig så den måste ju bytas ut:) Har massor att läsa och för stunden har jag kommit in på Harry Potter. inne på andra boken och ska väl se filmerna i någon ordning också. Utöver det kärvar min laddsladd lite till datorn och mystiska punkteringar på framdäcket. Men allt detta skyller jag på den schweiziska luften. Ska ju snart härifrån och då ordnar sig allt:) Jag fick ju faktiskt en finfin donation från Hans och Brigitte och det gör mig gladare än alla dessa småsmåsmåsmå förolyckor:) Ser det positiva, kommer alltid göra det=)

Så hemsidan, länkarna tar en till väldigt skumma ställen och jag har varit i chatkontakt flera ggr med support och provat olika saker. Det fungerar stundtals men sen återkommer problemet. Jag tänker såklart inte ge mig och det kommer fungera som det ska snart igen, bara att kämpa på!

Har nog inte så mycket mer att säga tror jag, mycket bilder denna gång och fler ifrån bergen kommer i nästa inlägg. Higfive!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3
Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Interlaken, Schweiz

  1. BestCornell skriver:

    I see you don’t monetize airbourne.se, don’t waste your traffic, you can earn additional bucks every month with
    new monetization method. This is the best adsense alternative for any
    type of website (they approve all sites), for more details simply search in gooogle: murgrabia’s tools

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>