“Jaha, de var så många”? SAFARI ROCKS! 19 Januari

Ela!
Jaha, det var en grej spm heter duga. Sitter och tar det lugnt på mitt rum efter 5 dagar ute i den afrikanska vildmarken. 5 helt sjuka dagar! Tänkte att jag tar det dag för dag så gör ditt bästa för att hänga med; Lets go!

Dag 1: Efter en najs engelsk frukost så kom DotCom ( vår chaufför/safariguide) och hämtade upp mig i en toyota Landcruiser -98 som blev vårt “hem” i ett par dagar. På vägen mot vildmarken hämtade vi upp 3 andra små roliga figurer; Kryz från Polen, Oliver från Tyskland och Jakob från Tyskland/Polen/Australien.
Den första dagen hängde vi i nationalparken Lake Minyara, som då är en stor sjö=) Stämningen var ganska flummig då alla vi fyra låg på samma nivå när det gäller humor och det gjorde alla 5 dagarna skojiga! Redan första dagen såg vi en hel del apor, giraffer, zebror och flodhästar. Betade även av den första på Afrikas Big lista, nämligen Buffel. De andra 4 är lejon, leopard, noshörning & elefant. Att se Big5 var målet med safarin och det lyckades vi galant med=) På kvällen fick vi en försmak på hur middagarna skulle se ut. Vi började alltid med soppa, fortsatte med ris och någon typ av sås och sedan frukt till efterrätt. Mums! Mätta ända ut till lilltårna kollade vi in en afrikansk dans/akrobatikshow innan vi gick till utsiktsplatsen vid vårt campsite. En helt otrolig utsikt över nationalparken! Då kom matkoman och vi däckade alla tre hyfsat snabbt, men hann med lite bråk om stjärntecken först =)

Dag 2: Dagen kunde inte börja bättre med en soluppgång över vår utsiktsplats!Det gav en verkligen energi att göra vad som helst….nästan. Det var trots allt tidigt..Idag lekte vi runt i Serengeti som troligtvis är den mest kända nationalparken i Tanzania. Dagen flöt på och vi betade av Big5-listan hyfsat snabbt. Hittade elefant, lejon och leopard denna dag.
En kul grej hände när vi såg lejonen. Lejonen låg alldeles stilla i gräset och man kunde knappt se huvudet på dem. Då tyckte vår dittills mycket pålitliga guide att: Jomenvisst, vi kör ut i gräset lite närmare. Sagt och gjort körde vi ut i gräset. Då plötsligt reser sig lejonflocken och inte bara den, utan även 2 andra rakt bakom och bredvid oss.
_ jaha, var de så många? SAFARI ROCKS! utbrister guiden. Så vi blev omringade av 15 lite förvånade lejon där en stund. Fick en bra kick av det och det blev vår lilla hemlighet=) Men det avr inget mot vad som skulle komma under kvällen! På väg till vår Campsite denna kväll såg vi även en flodhäst på land, det var lite komiskt=)
Fick en kul overraskning nar vi kom till campsiten nar nagra lejon fallt en buffel som de lag och smaska pa inom synhall for oss! Pulsen steg en bit kan jag saga! Efter en stund dok fler lejon upp runt om oss…Nu förstår du vad det handlar om. Vad vi fick uppleva sen var att bakom berget fanns resten av lejonflocken. 3 honor och 14 ungar som var på väg till buffeln. För att komma dit var de tvungna att passera mellan våra tält och toaletten! Så häftigt! Vi studerade dem i 2 timmar från våra bilar och man fick bara inte nog. Det kändes som att detta inte händer. Jag var verkligen rädd och samtisigt Riktigt Hypad på samma gång!
Wow! När det var läggdags sen visade vår guide oss något som han inte vågade visa hela gruppen. Han tog sin jätteficklampa och lyste in i buskaget bakom tälten. Och javisst, 2-3 par röda ögon reflekterades till vår faktiskt nu rädsla. De ligget i buskarna några meter från våra tält!
– Ingen fara, dem vill bara åt vattentanken, de går inte in i tälten, säger guiden.
Så vi kröp väl in i tälten och hörde lejonen kring oss med jämna mellanrum. Kan erkänna att jag kissade i en flaska den natten…..

Dag 3: Jag vågade knappt gå ut ur tältet men det gick till slut =) På schemat stod det safari före frukost så vi hoppade in i bilarna, spanade in våra lejonkompisar på vägen ut till savannen igen och började leta efter morgonens mål: Gepard! Det sprack, men såg såklart massa djur ändå! Idag åkte vi till Ngorongoro som består av en savann och en krater kan man säga. Vi fullbordade Big5 när vi stötte på 2 noshörningar nere i Ngorongoro Kratern. High five for the big five!=) Blev en lite oseriös stämning efter det nu när vi sett allting och det blev inte så mycket nytt. Började leka massa konstiga lekar i bilen och flummade på=)
Minnesvärt blev också lunchen vid en sjö full av flodhästar. jakob blev av med sin kyckling som en rovfågel snodde direkt ur händerna på honom. Kul för oss, trist för Jakob=) På vägen tilbaka lekte vi ännu mer och duckade för grenar och dyligt när vår cahufför gasade på riktigt ordentligt! =). Vi tog det lugnt på kvällen framför lägerelden och åt afrikansk mat. Det hette Oghali och det ska jag bjuda dig på när jag kommer hem=)

Dag4-5. De här 2 dagarna såg vi inte mycket nytt i djurväg men vi gjorde en häftig vandring istället. Vi tog oss till en afrikansk by och hälsade på. Spanade där in deras kaffeodling och träffade Secil som visade oss runt och berättade om livet i byn. Intressant! Det var mest kul för att slippa turistfällan, det här var verkligen lokalt! Secil lärde oss att i stort sett är det kvinnorna som gör det tunga hemmajobbet; städa, laga mat och hämta ved osv. Det verkar som om männen inte gör så mycket egentligen=) I allafall enligt henne=) Alla barnen vinakde glatt åt oss och skrek Jambo, som betyder hej.
Under lunchen blev jag också¨bestulen på mitt ägg av en apa. Han tyckte det såg gott ut så hoppade fram och tog det ur min hand. Kaxig snubbe…Var kul det med=)

Jaha, så har mina dagar varit hittils här i Afrika. Har varit helt otroligt och har sett så mycket! Saknar bara geparden som aldrig dök upp men det får vi ta igen en annan dag! Imorgon väntar bussen till Kampala, Uganda. Där väntar mina Bergsgorillor! Hörs efter det Yao! och en sak till……Kör ba!

/DreamBig!
Acke

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Afrika 2011. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till “Jaha, de var så många”? SAFARI ROCKS! 19 Januari

 1. Johan skriver:

  Ackeboy på safari och har skoj…ojojojojoj! Ingen dålig start på resan! Din blogg –> Min startsida. Kör hårt!

 2. Frida skriver:

  Låter helt fantastiskt! Nu vill jag verkligen åka till Afrika! Hoppas på att få se några foton på bergsgorillorna sen ;)

 3. mamma skriver:

  Härligt att läsa det du skriver Acke ,jag vill också vara där!!! Men du,tror att jag skickar en tvål att använda till fot tvätt, dom såg lite mörka ut!Jättekul att titta på bilderna!
  kramar mamma o pappa

 4. Tove skriver:

  Grymt! Men du skrev aldrig om zebror.. Såg du några?? Eller det kanske jag märker när jag kollar igenom bilderna. Du verkar i alla fall ha det fantastiskt. Kan tänka mig att du smälter in bra bland alla locals :)
  Stor kram till dig!

 5. Jan Scott skriver:

  Spännande safari. Kul att läsa om dina upplevelser.
  Ta det försiktigt och skoja inte för mycket med gorillorna
  de är starkare än dig. Även fast du har lång gymträning .

  Kram farmor o farfar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>