Living life in paradise April 10th

Hola!
Ni känner igen känslan när man är på rätt plats vid rätt tidpunkt och, metaforiskt sett, gud serverar dig en buffe av allt det bästa? På något sätt har jag hamnat där och jag klagar inte det minsta!I det karibiska Mexico ca 3 timmar söder om Playa del Carmen finns ett naturreservat där jag, en norsk/svensk, en amerikan, en mexare, en nya zeeländare och en bunt med engelsmän bidrar till en grönare värld=)
Jag anlände till Mexico 1 dag före lägrets start bara för att känna på stämningen lite. Det blev lite strandhäng och utgång på Cocoabonga Club tillsammans med ett gäng amerikaner:) EFterfesten tog oss tillbaka till stranden där vi chillade tills solen gick upp..En helt okej start. Stranden vimlar av Kite-surf spots så det kliar rätt bra i fingrar och ben:) Vi är faktiskt 3 stycken som ska prova det när vi har ledigt:) Träffade gänget dagen efter efter 2 timmars sömn och vi klickade direkt allihopa vilket känns skönt. Tänk om det inte hade funkat? Småsega 10 veckor då:) En högljudd och bumpig bussresa senare anlände vi till paradiset eller basen, man får kalla det vad man vill. Här väntade våra instruktörer/ledare med ett fett leende! Det första intrycket var alla gröna leguaner! De kryllar av dem över hela basen både ute och inne. Den största heter The Don och bor under trappen. Häromdagen såg vi honom bryta nacken av en annan leguan..Hårdrock!
De första dagarna bestod av mycket plugg av koraller (som jag ska studera) och lära sig alla rutiner runt basen. En dag börjar med att man blir tilldelad en av fyra morgonsysslor som vi rullar runt på:
Grounds: Man krattar sanden runt volleybollplanen, bungalowsen där vi sover, runt basen och vägen ner till stranden. Detta görs för att vända upp sandflugeägg så de dör av solen. Sen krattar man lite löv så inte skorpionerna har nånstans att gömma sig.

Kitchen: Köket helt enkelt, ansvarar för maten under dagen. vi är 22 perssoner i gruppen totalt och kosten är vegetarisk (ibland kött på lördagar)..Woohoo!

Boat: Packar båten för dagens dykning med allt vad det innebär.

Communal: Städar och håller rent i de allmäna utrymmena och ätområdet:)
Utöver det finns 2 icke uppskrivna sysslor som är att jobba vid kompressorn och fylla på luft u dyktankarna samt att sitta vid radion och ha kontakt med dykbåten. I nästa vecka tillkommer ytterliggare “monitoring jobs” nu när vi lärt oss alla grunder:)
Helt klart roligast av dessa är att fylla dyktankar:) We like!
För mig och Mexaren Enrique tog det 2 dagar innan vi tog oss an datortestet för koraller, som man måste klara för att få börja studera. Och det gick som en dans:) Så denna vecka har vi gjort 4 dyk tillsammans med en instruktör som testat oss under vattnet på olika koraller och det har gått riktigt bra! Är hur kul som helst! Mellan varven av plugg och sysslor badar vi, lirar volleyboll och allmänt umgås. Jag har fått namnet Sven här borta och det funkar helt okej för min del, har nog inte mycket att säga till om tror jag:) Egentligen vill jag bara ösa på och berätta om allting som kommer hända i framtiden för det är så sjukt coola grejer men jag tar det när det har hänt, synd att förstöra det roliga:)Dykningen i sig är också helt underbar då inga turister kommer hit. Revet är det friskaste jag någonsin kommer se tror jag och vi har sett bland annat hajar, stora rockor och barracudor. Under ett bad på stranden kom det tre barracudor bara några meter från oss. Så nära vildmarken är vi:)
Idag Söndag, var vår första lediga dag och vi åkte iväg till en cenote, som är en vattenfylld grotta i djungeln. Här har vi snorklat och lekt. Tänjde faktiskt lite på gränserna och simmade ner i hål genom en tunnel för att komma upp på andra sidan. Stora hål förstås men lite nervkittlande när man har tak över huvudet:) Woohoo!

Men spana in bilderna vetja och bara njut! Jag är på rätt plats och det känns super! Hoppas alla där hemma har det bra nu när våren börjar komma! Har varit dålig på att skicka vykort men idag ska jag nog ta tag och köpa några:)

Så plaska på och kör ba! Jag kommer med lite tur komma åt internet varannan söndag så varje inlägg hädanefter blir mycket innehållsrikt:)

DreamBig!
Acke

m/__(”,)__m/

Och ett jättegrattis till världens bästa storasyster!  Din dag idag Tobey!:)

Det här inlägget postades i Mexico 2011. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Living life in paradise April 10th

 1. Frida skriver:

  Åh det låter ju helt underbart! Blir inte det minsta avundsjuk :P Men det börjar bli skönt här hemma nu också, i går fick jag ta av mig både mössan och jackan på en promenad för det blev så varmt :)

 2. Jan Scott skriver:

  Roligt att höra ifrån dig. Vilka upplevelser. En del lite farliga tycker farmor. Hon blir inte lugn förrän du är hemma igen. Sköt om dig och ha det bra i Mexico. Kram
  Farmor o farfar

 3. Tove skriver:

  Tack bror! Jag hade en underbar dag. Var på Råsunda och såg AIK vinna med 3-0 :)

  Ta många kort och var rädd om dig!

 4. Anita Skoog skriver:

  Tjena grabben!
  Det var längesen jag var inne och läste om din häftiga resa.
  Har själv varit iväg på en vecka, men inte i närheten av dina upplevelser. Lika coolt och läsa dina stories som vanligt, jag tycker du är j……ligt modig . Bilderna får en och fundera på hur mycket vackert finns det .både över och under ytan. Sköt om dig och fortsätt njut av livet.Ps Jag har varit på en träff för hälsoinsp Vi hjälps åt med det du och jag . Kramar Anita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>