Maj maj måne jag kan cykla till Skåne!

3e Juni, Traryd.

En vecka på rullande hjul och ca 70 mil avverkade av de 8000…deprimerande? Nej, inte alls…Det är ju nu som det skojsiga snart ska börja! Idag var det båtens dag, iallafall om man är en segelbåt. Jag hade medvind som heter duga och seglade fram 16 mil från Jönköping till Traryd=) Tänk om alla dagar vore så? Vilken tråkig sport och blogg detta skulle vara. Nej, tacka skäggkufen där uppe för det:) Sedan Uppsala så har det varit mycket besök hos lite olika bekantskaper så tror kanppt att jag spenderat två nätter i rad i mitt gröna portabla hus. Mycket trevligt och kul har det varit, jag tackar er alla för en god lycka till spark med ett superbt sällskap! Min syster Tove med hennes Per och lilla Elliot, dukade fram middagsbordet med tillhörande tårta så jag, Malin och Sebastian (vänner till Tove & Per) högg in som spettet i hackan.,.,.typ. David & Nadia är två “kamrater” sedan min tid i Mexico och vi hade det mumsigt med pizzabullar. Höjdpunkten var nog ändå när Nadia (som är väldigt duktig i gymnastik) kör “sälen” över en bock under gymnastikträningen. Det gav hopp till oss andra på något sätt…

Sen blev det Robert på tur med sina fina, guldiga pilotvingar som beklädde hans mansbröst….stridspilot minsann…Mitt i Karlbergsområdet dök där helt slumpat även en gammal målvaktskamrat till mig upp ifrån min ishockeytid, nämligen Anders Paulsson. Han fick en bamsekram, fastän han är helikopterpilot…..Världen är bra liten…Granne med Karlberg så studsade jag in hos Filippa som var.,.,.,jaa.,.,lika ironisk som vanligt:) Inga överraskningar där:) Mycket kul hela dagen!

Sen så blev fason på rullet och jag tog mig en bit….,.,ända tills Mamma & Pappa kom och “störde”..haha nej det var jättekul. Deras Goldwing var ute på turne och vad passade då bättre med att hälsa på (och övergöda) sonen. Sonen uppskattar beteendet.,.,.,Så ytterligare några tårar blev det när vi sa hejdå igen. Nu fick jag mig allt se vacker svensk landsbyggd och skog. Lite foton på lite fåglar och medhjälp av artbestämmande (tack Mimmi på Torpön!) så blev det kul det med. Sen kom regnet och åskan…Som det öste ner. Jag fick pröva mitt “regnläge” och ja, det tog mig fram det med, även om jag föredrar lite klarare väder. Backe upp och backe ner tog mig till Jönköping där Titti och Martin väntade. Se kortet nedan (aaaaawwwhhhhh).

<3

Titti, Martin och Sofia är i full färd med att klara av en svensk klassiker (Sofia kör brudvarianten). Vasaloppet är avklarat och om 2 helger står vätternrundan på tur. Vad passar då bättre än att möta Titti & Sofia på varsin hoj? Vi rullade in till en alldeles nybyggd hyreslägenhet där jag, efter grillat ala carte, fick återigen sova i en soffa som på gamla goda tiden hos Patrik. För er som inte vet så bodde jag på Patriks soffa i typ ett halvår:) Uppvaknande skedde som sig bör och de 16 milen idag gör att vi är tillbaka i nutid. Med lite tur så når jag Malmö imorgon kväll, där jag tar tåget över till Danmark. Projektet med att få tillstånd att cykla över bron blev lite tokigt kan man säga:)

Sen så vill jag avsluta med kanske den viktigaste punkten med detta inlägg. Jag vill klargöra att jag och Linda inte längre är ett par. Tillsammans har vi kommit fram till sedan tidigare att 3 år är för lång tid för att försöka hålla ihop någonting. Våra karaktärer är som gjorda för varann men tajmingen blev fel. Vi tycker att våra bästa chanser är att gå skilda vägar och skiljas som två människor som fortfarande kan prata med varandra. Det tycker vi båda är den enda och bästa lösningen. Vi är goda vänner ändå:) Du har visat mig en ny värld, en värld att blicka fram emot <3

Vår sista bild <3

Så mot onsdagskvällen så lämnar jag Sverige för en stund. Hörde rykten om en afterwork med postengänget så ska väl ringa upp er då och choa lite:) Till er och alla andra är det jättekul att ni följer med än så länge, hoppas ni hänger kvar. Allt mer spännande blir det!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

 

 

 

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Maj maj måne jag kan cykla till Skåne!

 1. Frida skriver:

  Ser helt underbart ut! Och du är ju så duktig på att fota :) Skulle nästan säga att jag är avundsjuk, men när jag tänker efter är jag riktigt nöjd med livet och skulle inte vilja byta ut det mot något annat, en roadtrip med bil i sommar känns lite mer lagom för mig :)

  Spännande att lämna Sverige, det är nu det börjar på riktigt!

  • Acke skriver:

   Det låter som att du hittat din plats. Var så lycklig över det:) Då mår man som allra bäst tror jag! Hoppas Roadtripen blir vad som skall och simma inte för långt ut.,.,.,blir så mkt pappersarbete då;)

 2. Jeppe skriver:

  Kör hårt Acke, när man väl börjat följa så blir det som ett beroende =)

  Massa tummar upp!

  /Jeppe

  • Acke skriver:

   Kul att du är med Jeppe:) Ska fortsätta leverera så gott jag kan och få dig till en riktig “AirbourneJunkie”=)

 3. Frida skriver:

  wow! har du sett att du har runt 80 besök om dagen och den 28 maj hade du 327 stycken!

 4. Linda skriver:

  Jag är helt tom utan dig :'(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>