Pisa, Italien

Dag 93, 7901 km

Jo men cho!

…Säger jag ifrån norra Italien och Toscana framförallt. Pisa idag är soligt och skönt är ju det. Efter 93 dagar är det nu dags för en hel veckas semester. Ligger helt på sin plats tycker jag. En inte helt vanlig semester, för jag får ju faktiskt besök av min allra finaste<3 Jo, ni som följt bloggen undrar säkert hur det ligger till mellan mig och Linda (går lite sidetrack från cyklingen nu:) men det är ganska enkelt; vi båda är ämnade för varann och satsat på ett liv tillsammans. Det känns otroligt bra inom mig att tänka på en framtid med någon som känns så rätt! Så om jag längtat till Pisa?! Ehh..JAAAA! Men nu händer det och detta inlägg är helt tillägnat dig Linda, tack för att du ställer upp på mig och jag hoppas vi får många fina år framför oss, kärlek<3

Åhh,,glad Acke nu…Precis som jag för det mesta är på vägarna, även om ett par “vuxenord” slinker ut ibland. Det är ok, jag har sett bra folk på tv göra så också:) Agrigento lämnade jag i full fart mot kusten och mitt andra hem, havet. Mycket nektarinodlingar dök upp längs vägen denna gång. Mot kusten blev det raka vägen till ett stort plask och sååå skönt det är att bara ligga där och låta bene flyta som två fiskpinnar. Ett återkommande rasttema under hela kusten upp till Messina, där jag tog färjan till fastlandet. Hit kom jag rätt sent till EN STOR STAD och är riktigt nöjd med mitt fynd av tältplats. Mitt i stan hittade jag en typ övergiven trädgård, helt isolerad från all insyn. När jag hittar sådana där extra bra ställen blir jag sådär lite extra nöjd med mig själv:) Jag följde kusten upp i någon dag till och sa sen farväl för ett par dagar, nu väntade ett bergspass mot Villagio Mancuso i sydöstra delen av Italien. Det blev jobbigt må jag säga, men väldigt vackert. Det bästa av allt var nog temperaturen på toppen som mot kvällen sjönk under 20 grader. Jag spenderade kvällen här i byn som var lite turistig med karuseller och tält a la marknadsstil. Sen bar det av nedför som ju är det roligaste jag vet, typ:) Nu hade jag verkligen Pisa i sikte när den tunga biten var över…

Så full fart tillbaka till västkusten och vilket välkomnande det blev! Då vägarna var väldigt snabba så trampade jag på i 60 mil över 4 dagar och hade ett bra flyt, som började den första kvällen. Min skuta tog mig till en gård till en fabrik där jag tänkte slå läger för natten. Här dyker Gilberto upp som jag frågar lite snällt om han tror att det är ok. Det visar sig att han äger fabriken och blev nyfiken på mitt äventyr. Jag fick mitt godkännande och började slå upp tältet. Han kommer då tillbaka med kall juice samt bjuder in mig till hans pizzeria i närheten! Yey, bjuden på pizza:) Sagan slutar inte där, jag åt upp den och studerade kartan när Gilberto frågar: “Vill du ha en till?”
– Jajemen! blev mitt svar! Gud vilken turgubbe jag är, men det slutade inte ens där..

Morgonen därpå stötte jag på ett cykelgäng från Team Road Bike med Paolo i spetsen. Inte nog med att jag fick draghjälp, en lunch kom också på sin plats! Man kan nog förstå att jag gillar Italien. Varierande cykling och människor som dessa, vart ska allt sluta?:)

IMG_1048_800x600

Runt om i detta land bland män i speedos (de tycker det är helt ok, även med en tillhörande t-shirt) så har jag till min stora förtjusning hittat många drickfontäner med iskallt vatten. Der har verkligen varit en höjdare och ibland kan jag bara sitta där och bara njuta av allt det kalla. För allt som är kallt är bäst och när jag klev in i en glasskiosk en dag så kunde man köpa glass i “hamburgerbröd”! De var söta och sen valde man sin smak som kulglass. Sjukt gott och roligt, något som jag tänker ta med hem till Sverige på min att göra lista:) Den glassen gav mig kraft att ta mig ända upp till Mozzarellan och pizzans hemtrakter, Napoli. Här passade jag på att prova en sån där rund just nämnd sak med riktig buffelmozzarella. Så himla gott och magen blev återigen nöjd. Annars kan jag inte rekommendera Napoli för cyklister då hela staden består av gatsten. Väldigt hoppigt och jag undrade hur många delar min cykel skulle vara i när vi kom ut från stan:) Men hon höll och tog sig igenom den dagen med. Nu var det väldigt nära till Rom och lite utpustning och vila av cykelkropp och själ. Hela staden var underbart fin att cykla igenom så jag siktade såklart mot Colosseum. Jag kände Maximus (Russell Crowe) andas i min nacke; “What you do in life, echoes in eternity!”. Coolt ställe som jag drömt om att få se! På väg ut ur staden, efter en vilodag i parken, så passerade jag Vatikanen. Fint men lite för lite hårdrock för min smak:)

2,5 dagar härifrån upp till Pisa, det ska jag väl kunna klara av? Jag har längs med vägen köpt på mig lite nya kläder, rakhyvel (jupp, skägget ryker denna vecka för ett nytt race efterråt) och annat smått och gott som ska göra semesterveckan underbar. I Livorno (storebror till Pisa och granne) hittade jag en all-you-can-eat buffé med wok/japanskt som töjde ut min magsäck rejält:) Gött var det så fick la vänta en stund innan de sista milen till Pisa. Här var planen att tälta sista natten innan hotelletvistelsen, men tur har man och träffar en cykelvän som bjuder in mig till sitt hus:) Vito är en bra kille han!

Lite andra framtidsplaner kan vi väl ta och dela med oss…I Spanien så kommer pappa min spela lite golf (El Toro, en högst blodig battalj golfgubbarna emellan). Detta sker vid Alicante som jag ska svänga förbi och hälsa på. Detta ger mig liten dötid i väntan på deras ankomst, så jag har anmält mig till lite vindruvsplockning i Frankrike så länge. Norr om Lyon ska jag bedriva mellan 7-18 dagar och plocka dessa härligheter för att fylla på reskassan lite. Startdatumet är 25e september så tajmingen kunde inte bli bättre. Det passar också bra med Afrika som jag kommer att lämna i mars månad för att möta våren i USA. Klappat och klart kan man säga. Sen blir ju aldrig saker om man tänkt sig (alltid till det bättre,haha) men så här ser iallafall grundplanen ut:

Efter Pisa cyklar jag mot Frankrike och från Nice blir det såhär:

nicecarcassone

I mitten där någonstans så blir det en avstickare till området norr om Lyon där bärplockningen sker. Exakt vart är inte bestämt än. Här är lite info om rutten i pdf format. Tänk på att jag cyklar enbart Nice – Carcassone.

Sedan cyklar vi såhär:

Parisdakar

Spännande eller vad?! Även här en avstickare mot Alicante 4-5 dagar innan Gibraltar. Här lite info om Afrika, som startar från Carcassonne.

Sista pusselbiten ser ut som följer:

dakar-ghanaSjukt spännande del av min cykling. Då rutten har ändrats i informationen så gäller inte en del, men ni kommer märka det. Här är den i allafall: Senegal – Ghana

 

Det första stora utmaningen vill jag kalla det, Waka Waka! Nu vill jag inte skriva mer för jag har semester:P Haha..Hörs om en vecka igen!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3
Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

 

 

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Pisa, Italien

  1. Linda skriver:

    Kärlek kärlek kärlek <3
    Måste få en sån där glassburgare…

  2. Frida skriver:

    Italien verkar ju helt underbart! Blir så himla sugen på att resa när jag läser din blogg! Fast nu sparar jag ju alla mina pengar till att köpa hus, resa kan man göra sen :) Ha en underbar semester nu! Ser fram emot att läsa om ditt Afrika-äventyr sen, spännande!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>