Remiremont, Frankrike N48^00*59″E6^36*49″

Dag 44, 4384 km

Hallo, und danke scönn:)
Idag är det…..tänker efter……luktar bränd kork……tisdag…..Så var det ja:) Känslan att glömma vilken dag det är ligger högt upp på listan över saker man suktar efter i den där stressiga vardagen där hemma. En tid när schemat inte är så himla spikat utan man tar det lite som det kommer, en takt som ändå har struktur och bär iväg,.,.,upp upp & iväg:) Precis där vi avslutade förra veckans inlägg så var det just det som hände, jag steg som en ballong! Om nu ballonger svävar horisontellt…från High wycombe i England slog jag nytt distansrekord på nästan 107 miles (171 km) under en och samma dag. Detta trots att jag stannade till hos Mikes diveshop i London för att fixa till mina dykgrejer, samt att jag korsade södra delen av just denna storstad. Storstäder kan ju vara rätt långsamma ibland. Bra dag helt enkelt som tog mig nästan hela vägen till färjan i Dover mot fastlandet igen.
Dykshopsbesöket blev en succe, fastän en liten negativ upptäckt. Jag pratade med Steve och Christian som var mäkta imponerade över mitt äventyr och min packning. De tyckte att jag gjort helt rätt val av utrustning.. Då min väst kräver en specialslang, plockade Steve fram den åt mig & pysslade ihop den. Jag fick även batteriet till min dykdator bytt & 2 repskydd till denna. Det var ny vi upptäckte att min regulator inte fungerade som den skulle. Så Steve hjälpte mig att skicka den på service som jag kommer att få lagom till Italien. För allt detta ville Steve inte ha betalt alls! Då erbjöd jag mig att köpa en “leksak” som tack för hjälpen, nämligen en trådlös sändare så jag kan se i min dykdator på handleden hur mycket luft jag har kvar i tanken:) Den fixade han såklart fram till ett löjligt lågt pris. Jag kan bara säga ett stort tack till Steve & Mikes diveshop i London:) Mitt dykliv kommer bli så mkt roligare nu!


Till Dover kom jag och växlade lite överblivna engelska pund till euro. Blev såklart en del mynt som inte går att växla, och det betyder kakor till båtfärden:) Jag korsade en gigantisk kulle för att få tag på dem billigaste, kände att det var lite typiskt mig. Mycket jobb för att spara nån pund….Men nöjd blev jag iallafall! Väl på terminalen får man som cyklist förtur och glider förbi alla andra i kön (precis som i trafiken vid rödljus:). Jag träffade lite kompisar med tunga cyklar även dem, varav 2 st som jag mötte en gång till i Belgien! Hur coolt är inte det?! Så…Dunkirk i Frankrike innebar “vanlig”trafik igen och jag satte fart mot Brüssel. Lugnt och fint går det med väldigt lite trafik och väldigt platt till en början, jag märker knappt när Belgien skylten dyker upp.,.,.Mindre än min svullna rumpa skulle jag vilja beskriva skyltstorleken som. Behagligt och snabbt går det fastän jag råkar ut för äventyrets andra punktering. Väl i Brüssel möter jag upp Roberto med hans familj. En cykelvärdfamilj som jag hittade på internet. Då jag ska dyka djupt morgonen därpå är det bra att vara utvilad och inte uttorkad. Så här fick jag träffa en trevlig familj med Alberto, Violelette och lilla Alicia samt en liten bebis. Deras cykelerfarenhet stäcker sig till en Frankrikeresa under 5 veckor sedan tidigare. Vi hade väldigt trevligt och jag lämnade morgonen därpå utsövd och belåten.

NU!!! Nemo33, världens djupaste inomhuspool. 34 meter kan man ta sig ner till i ett “hål”. Tanken är utformad som en konstutställningt ill den intilliggande, lite exklusiva restaurangen. Dykarna bildar här ett akvarium som restauranggästerna kan vila ögonen på. Dyket i sig var skoj och annorlunda, även om det bara spädde på min längtan till havet igen! Här nedan en film ifrån denna dag: (Cyklarna som syns används i Aquabike dvs spinning i vattnet)

Med dyngblöta grejer tar man sig inte långt så jag hade bestämt träff med ytterligare en värdfamilj i Brüssel (lite lyx får man unna sig när man måste:P), Peter och Maya. Peter pysslar med kortfilmer på sin fritid och Maya dansar. Rakt över gatan från deras lägenhet fanns en studio där mina dykgrejer (och tält) fick torka. Perfekt! Jag, Peter & Maya tog oss varsin drink och lyssnade på musik. Peter har spenderat en tid i Sverige och kan därför svenska:) Det var kul för mig, han delar även min passion för varm choklad. Vi båda håller med om att svensk Oboy är bäst! Men den franska varianten med mjölk var ju såklart lyx för mig! Stort tack till båda dessa familjer som gjorde min dykupplevelse möjlig! Minns er med glädje:)

Från Brussel tog jag mig söderut,,.,.men vänta,.,.,.öhhh,.,.,ETT IKEA! Jaaa,,svenskt snask! På’t bara och det gör inget att man fick vänta en timme på att de skulle öppna. Delicatobollar, kakor och en chokladkaka..Jajamen, där satt ‘an! Jag försökte vara lite ekonomisk och inte köpa en karta för biten Dunkirk-Brussel-Luxemburg vilket gick alldeles ypperligt hittils, när jag kan ladda telefonen överallt med min Brunton solcellsladdare. Men nu så förvanldades min tänkta väg till en motorväg och att hitta en någorlunda väg runt denna med gps blev bök och stök. Varmt var det också. Stackars mig:) Haha, nej inte alls. Jag lotsade mig ändå och övernattade så småningom ca 2 mil utanför Luxemburg. Ett bra avstånd om man ska besöka staden. Man rullar in finfint på morgonen, spenderar dagen där och rullar därefter därifrån och tältat precis utanför. Luxemburg för mig blev ett spontant infall på denna rutt, staden/landet känns skumt och mystiskt. Jag hade egentligen inga som helst förväntningar så ba körde. Det visade sig bli väldigt lyckat. Att ta sig in till centrum var superlätt, inte alls långt från de yttre delarna till kärnan. Väl här gick jag en tur som kallas Wenzel som visar det “gamla hederliga” staden och dess syfte. Jag gick lös med kameran likt en asiat och kunde då och då höra svenska röster omkring mig, fler än jag trott. Det var inte alls mycket folk fastän det var söndag så det var skönt att gå omkring lite i sin egna takt. Jag hittade ett favvoställe med en fin utsikt och tog mig en “tuppis”..så skönt!

En annan cykelbroder är faktiskt ute och donar han med. En inspiration för mig och Patrik i USA var Johan och Philip. De korsade kontinenten där borta sommaren innan oss och i detta nu är Johan på jakt nedför västkusten. Jag misstänker att hans rutt påminner om vår men man vet aldrig med den där kisen:) Följ hans blogg här http://cykelusa.blogspot.se/
En mycket trevlig kille som jag önskar ett stort lycka till!

Jaha, Alperna hägrar och jag planerar att vara på Sardinien om sådär 9-10 dagar. Vilke veckodag/datum det blir har jag ingen aning om:) Det får ni lista ut själva:) Ett datum jag har koll på är Torsdag den 29e augusti! Då kommer Linda på besök<3 Vi möts i Pisa och jag är så laddad!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

Tyckte du om vad du läste?
Mitt cykeläventyr jorden runt gör jag för att samla in pengar till drabbade/anhöriga av cancer (Cancerfonden) samt för att motarbeta hajfensindustrin (Seashepherd). En gåva genom en donation är värd mycket, ingen gåva är för liten<3
Gör detta till en kul grej, donera 200 kr och du får ett personligt Riktigt vykort av mig:)Klicka här

Det här inlägget postades i Acke, cykel och världen, 2013. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Remiremont, Frankrike N48^00*59″E6^36*49″

 1. Linda skriver:

  ..eller var det Florens? ;-)<3

 2. Frida skriver:

  Haha, jag ar själv tvungen att tänka efter vilken dag det var när jag läste ditt inlägg, härligt med semester :) Häftig pool! Fast jag skulle nog föredra att sitta på andra sidan av glaset ;)

  • Acke skriver:

   Haha, då skulle jag vinka till dig:) Blir glad av att läsa att du också har det bra Frida, Kan inte tacka dig nog för all hjälp med hemsidan:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>