Resan startar här…3e Maj, 7 dagar kvar…

Till att börja med vill jag välkomna dig hit. Vi är så glada att du vill följa med oss på vår expedition som ska ta oss tvärs över USA på 2 hjul. I den här bloggen vill vi dela med oss av allting som händer i och kring våra liv 3 månader framöver. Du vet säkert vad det handlar om men för att vara på säkra sidan kör vi en tillbakablick så alla får vara med från början!

Idén till den här cykelturen kom helt och hållet från Patriks sida. Att ta sig fram för egen kraft, bo i tält och upptäcka världen från sadeln känns som något vi borde gjort för längesedan. Men nu bär det av efter månader av planering och inte minst träning. Många mil på cykeln formar de fasta rumpor som krävs:) Så vad är det egentligen rumporna ska utsättas för? Från scratch så startar vi i Yorktown, Virginia, på östkusten av landet med de 50+ staterna. Där står vi en stund och ser oss omkring. Det är sommar och solen värmer skönt i pannan. Blicken vänder sig neråt framåt och strävar sig sedan bakåt.Där syns packningen som är med och består av 2 stycken bakväskor, 2 stycken framväskor och en liten väska överstyret. Det blir i sig en packningsmängd på ca 70 liters utrymme. Vår bästa kompis är ju såklart hojen och där har vi med omsorg valt ut Kona Sutra 2012 års modell. Patrik ville egentligen ha 2011 års modell då den såg lite mer retero ut men han fick nöja sig med en blå skönhet istället:) Under der blåa skalet hittar man en robust landsvägscykel som klarar av de påfrestningar vi kommer ta oss igenom. Så är i allafall planen, men de som känner oss vet att saker händer så vi tar det som det kommer, kör ba! Mycket är planerat men vi är väl medvetna om att saker kommer att gå tokigt, det är ju det som är lite av tjusningen med att vara ute i världen. Det är vi mot den och det är alltid vi som vinner! Sådeså…

Tänkte återkomma med en packlista men i den fiktiva historien står vi ju och trampar på startlinjen så lika bra att slänga ut rutten på en gång. Efter starten i Yorktown så beger vi oss alltså västerut och tanken här är ju då att den 25 juli anlända till Astoria, Oregon, på USAs västkust……….. 650 mil senare. På den vägen skall det cyklas i 69 dagar, det skall pillas i naveln 7 dagar och det ska njutas av alltsammans! Med det upplägget ska vi cykla 9.2 mil om dagen med en snitthastighet på 15 km/h fördelat på soltimmarna. Kan det bli enklare? Naeee precis….=)
Till träningen här hemma så har vi hunnit med strax under 100 mil som strukturerats både med och utan packning. Cyklarna är personligt inställda och allting känns i dagsläget helt ok. Sjukt taggad bara…Man känner sig lite som en tiger med kedjor, redo att möta gladiatorerna inne på arenan..Oj nu svävade jag iväg:) Tillbaks till fokus och packlistan, så här har vi tänkt (Finn ett fel):

Gemensam utrustning:

Tält
stormkök
5 liters vattenbehållare

Reservdelar:
slang + punkteringskit
fasta nycklar
insexnycklar
skiftnyckel
smörjolja
ekrar+ ekernyckel
stjärn-och skruvmejsel
multiverktyg (Gerber)

I cyklingsläget ser man ut så här:
3 cykeltröjor
3 cykelbyxorcykelskor + regnöverdrag
3-4 par cykelstrumpor
cykelhandskar (både road och vattentäta)
hjälm
solglasögon med utbytbara linser
ben och armvärmare
kompressionskläder från 2XU

I övriga lägen hittar man följande:
underkläder
fjällräven/klättermusen byxor
Löparskor
rosa elefant med lila ränder
flipflops/sandaler
mössa/keps
badshorts
2 t-shirts
varm tröja

Till övrigt tillhör:
Sovsäck
liggunderlag
resekudde
laptop med solcellsladdare
Gerber överlevnadskniv
Mobil med laddare och hörlurar
kamera med laddare
Hygienartiklar
Resehandduk
Plånbok
Pass
resedokument
bok
uttagsomvandlare
dagsryggsäck
Det ska vara det som utgör stommen av våra bästa vänner framöver. Jag själv har faktiskt pratat med mina saker när jag har packat ner dem. Tänkte att det är väl lika bra så man inte hamnar på snedfot direkt så att säga:)
Till er nu som läst ända hit ner och fortfarande inte har en aning om vilka vi egetligen är (förutom lite hajpade) så kan jag ju börja med att berätta om mig själv först och främst.
Alexander Scott, 26 år och världsmedborgare. Världen är min lekplats. Till mina intressen hör resor & äventyr. Punkt. Helst av allt spenderar jag tid under den blåa ytan tillsammans med mina fiskkompisar. Som divemaster har jag arbetat på ett kartläggningsprojekt i Mexico under 6 månader. Med tåg tog jag mig runt Europa en sväng och med en bil blev det en roadtrip i Australien. Afrika & fillipinerna har även dem fått smaka på min reselust.
Det är även mestadels mina ord som kommer att radas upp här på bloggen.
Fadern av Free Willy, Patrik Blomstrand. Pojken fyllde 23 här om våren och har skägg. Det är min favoritegenskap hos honom:) Under gymnasiet gjorde han många pojkars dröm till verklighet och gick på pilotgymnasium i Arvidsjaur. En skön inställning till livet hade nog sin grodd där till den skidåkande explorer han är idag. När Patrik är som lyckligast ser man der inte för hela ansiktet är täckt av pudersnö. Helst av allt ända upp till bröstet. Kanada och USA (tillsammans med mig) har fått smaka på hans offpist lagg redigt! Till USA blev det en vända också med bil och då kan man undra; kommer han föredra cykeln efter vår grej? Jaa det återstår nog att
se!

Vi båda älskar livet till fullo, tänker njuta och utnyttja det precis lika mycket! Finns inget annat läge och den som säger annorlunda ger vi rådet:
Följ den här bloggen, den personen kommer inte ångra sig!
7 dagar och nedräknande. Torsdag 10e maj byter vi postiljon/brev mot cykiljon/drev ( tror inte det är ett ord men kör ba).Haha jag är så rolig ibland!:)

Acke out…

Det här inlägget postades i På cykel genom USA 2012. Bokmärk permalänken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>