Skor eller inte skor?

Hmm, låt mig se. Idag är det tisdag. Det känns som att tiden har vingar och påbyggda jetmotorer, så fort gåtr det. Dagarna är innehållsrika och lite stressiga vilket gör att vi står här idag:) Så mycket nytt och spännande!

Första veckan har varit mera dykning i böcker än i själva vattnet. Jag pluggar mycket dykfysik/fysiologi, utrustning samt färdigheter och miljö. Böckerna är tjocka men allting är sjukt intressant så plöjer igenom det rätt bra;) Jag är ju…ehh….AWSOME! På provet blev det 92% och godkändes på¨direkten, det kändes bra så nu kan jag fokusera på alla övningar nere i vattnet:)

Då jag spenderat en del tid i playa förut, försökte jag hitta nya ställen för att lite stilla min upptäckarrastlöshet;) Och högt upp på listan återfinns Yoghurtbar som en av favvosarna. Ett riktigt ballt cafe med nyttiga mellanmål och gratis internet. Jag säger JA! Här spenderar jag mycket pluggtid mellan milkshake varven;) Ben, en i personalen, säger att ha n gärna vill bli en divemaster också, men inte vill betala för kursen. DÅ jag förklarat att det minsann kostar en del att få i sig erfarenheten ändrade han sig och ville inte bli dykare längre:)..Kul kille:)
Och så häromdagen kände jag endorfinsuget komma så det blidde ett gymkort månaden ut. Ett sjukt stort ställe med gratis handdukar! Jag kanske inte gjorde det bästa intrycker första dagen då jag blev förvisad ut pga skolöshet;) En stor kille kom emot mig med elaka ögon (typ laddade med laser) och förklarade läget.Wear shoes or leave! Jag lämnade stället omedelbums innan jag förlorade vertikalläge. Kissade nästan i byxan, så stor var han! Men många andra killar är sjysta och det är ett kul ställe att hänga på:)

Tillbaka till dykningen tycker jag:) Hittils har ajg dykt 4 ggr fördelat på 2 i havet och 2 i cenoter. Det första dyket var ett starkt strömdyk utanför Cozumel, en magisk ö utanför Playa. Ett sånt här dyk flyger man bara med strömmen och kikar på allt som far förbi:) Kul känsla men man kan inte stanna sig själv och titta närmare. Detta dyket var nästan högre nivå än så och hjag vill kalla det “racerdyk” eller “dataspelsdyk”. Strömmen var sjukt stark och en japansk tjej klarade inte riktigt av det så vi fick hjälpa till lite varstans i gruppen. Kul men utmattande:) Jag hade en kraftig huvudvärk resten av dagen pga höga halter koldioxid i “döda luftrum”, något jag vet om nu efter min DM kurs=)

Cenotdyket ägde rum i Chac Mol. Här upplevde jag den största “halocline” jag någonsin sett. Halocline är gränsen där salt-oh sötvatten möts i en suddig linje. Asballt att simma igenom:) Tyvärr hade jag inte med mig kameran under detta dyk, vilket hade varit coolt. Men mer sånt blir det i framtiden! Alla dykare måste uppleva cenoter i Mexiko. Dom är “one of a kind” och på tok för vackra för att missa!

Längtar tills November då min bästaste Cissi kommer och joinar vårt crew! Hon är helt unik och den mest spektakulära männsiska jag någonsoin träffat! Det finns inte nog med goda ord att säga om henne så det blir en oändlig g´highfive istället:)

Godnatt dags och se vad som händer inatt. Jag har haft en del konstiga drömmar på sistone vilket gör att äventyret inte avstannar bara för att man sover, maxat! LOVE YOUR LIFE!

DreamBig!

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Mexico 2011. Bokmärk permalänken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>