Tänk er en basketspelare av snö..! 22 Februari

Ännu en ort avverkad och airbourne har väl börjat komma in i vardagslunken..Tror det kommer handla om mycket siffror när jag kommer tänka tillbaka på Salt Lake city ifrån min gungstol:) Eller vad sägs om:
2 meter snö under 17 åkdagar (typ en basketspelare)

En kul syn var när snön var så djup att när folk ramlade fick deras partner gräva fram dem med spade:) Det fick Patrik se uppe på toppen, en annan får vänta lite på de snömängderna;)

11 cm i snitt per åkdag
Under 48 timmar fick vi 8 dm! (20-21 februari)
90 dollar får man i böter om man kör för fort, (oopps återkommer till det)
130 km/h knuffade vi upp snöskotern i (återkommer till det med)
12 dollar kostar en flanellskjorta ifrån quiksilver
Okänd siffra angående kalorier vi stoppat i oss i form av skräpmat, kände oss tvungna att prova allt:)

Det var nog de viktigaste punkterna som jag kommer ihåg nu. Livet de här dagarna har kretsat kring åkningen och sen förra inlägget har det hänt en del finurliga grejer.
En anteckning till mig själv som jag tar med mig är att tjejerna inte blir speciellt impade när man inte vet vart man åker och kraschar in i ett berg. Resultatet av det blev en knäckt bräda framme vid nosen. Den gick inte av men kommer troligtvis börja ruttna inifrån så det blir en ny om 2 år. Bra Acke! Fast det är ju kul att köpa nya prylar:)

Jo, snöskoter blev det ju under en vilodag! Vi åkte till en näraliggande ort som heter Beaver Creek och satte oss på varsitt vrålåk i 4 timmar. Den effektiva tiden blev lite kortare än så då djup snö och oerfarna förare inte är en så fullt lyckad kombination. Vi fastnade 1 gång var varav den sista gången fick vi kalla på hjälp via gps-sändare. En räddare i nöden kom och fick loss skotern på sådär 4 sekunder. Lagom manlig man kände sig då! Inte nog med dom 2 stoppen, min skoter gick sönder med och då fick vi vänta på mekaniker. Det bästa med allt är att vi har alltid roligt ändå! Sitta på fjället i solnedgång och bara må, slippa tanken på jobb är bara helt glorious! På vägen hem stannade vi på Texas Road House och tog oss varsin stek.Stället är så himla helt i min smak! Pratglada servitriser som bjöd på lite extra snacks då vi var där första gången. Ur högtalarna hördes country och folk var skönt högljudda! Horn på väggarna, lagom mörkt och en sann texasinramning! Häftigt! Och steken ska vi inte tala om, den smakade ……. <—- (här ska det stå ett bra ord)

En till kul grej utöver skidåkningen var att shoppa kläder:) Har maxat min väska nu tror jag då vi hittade massa billiga kläder i vår stil ( läs moderiktig stil)..Haha..!!

Och så var det där med polisen då. Det hände för bara några timmar sen. På motorvägen på väg till Las VEgas så blev gasfoten lite väl tung och farbror polisen dök upp i backspegeln. Järnspikar tänkte jag. Tur att man inte var i Sverige då böterna hade varit det femdubbla. Men vi lär oss av det också antar jag. En liten tillbakablick: kör inte in i berg, kör inte i djupsnö i lutning med snöskoter och håll hastighetsbegränsingen. 3 saker. Det fixar vi=)

Lite roligare besked är att jag har fått reda på mitt område vad gäller min dykexpedition i Mexiko. Jag ska kartlägga traktens koraller och har nu en dryg månad på mig att lära mig 51 arter inklusive latinska namn. En baggis! Ser redan framför mig livet i fillipinerna om en dryg vecka. Vaknar på morgonen, tar en morgonsurf om vågorna är igång annars en lätt löprunda. Hänger lite med andra surfers på stranden och käkar lite lunch, tar sen en siesta och pluggar sen nån timme. Före kvällens busigheter tar vi en eftermiddagssession bland vågorna. Jag tror mars blir en bra månad även det…

En nyhet bland resebiljetterna är att jag skrapat ihop ett besök hos Jenny i San Diego ett par dagar före Mexiko. Hon är en glad prick som går i skolan där och bor tillsammans med ett gäng andra svenskar.De verkar vara ett riktigt gött gäng så ska bli kul att se hur de har det! Längtar!

Nej fan lev i nuet Acke! Las Vegas om nån timme! Ja, det är faktiskt sant. Drömmer inte! Helt sjukt!

Nu vet jag vad jag borde sagt till polisen: Ja ba kör!

Familjen, tänkte skicka ett sånt där stenålers vykort snart tror jag.

Tänker på er och hoppas ni har det bara fint. Tobey 2 frågor Får man kasta ris på bröllopet? Följdfråga får man byta ut riset mot någonting mer kreativt?:) Jonna, jobba på så mycket du kan! Du ska ut i världen och därmed basta!:)

Frida, Cissi & alla andra bästa postmänniskor, det har nu gått 2 månader snart sen min senaste tur och trot eller ej men saknar det lite! Det måste betyda att vår arbetsplats är guld värd! Kör på ba så kommer jag strax! Ni är above awesome!

Farmor & farfar, hoppas ni hittade en dator i Spanien! Är så himla kul att ni skriver kommentarer hit. Gör mig supermega glad!

Jenny, syns snart! Passa dig jävligt noga:)

Alla andra ta hand om er på bästa sätt och ha skoj! Det är det vi gör nuförtin!

/DreamBig!
Acke

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Utah & Las Vegas 2011. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Tänk er en basketspelare av snö..! 22 Februari

 1. Jenny skriver:

  Ska JAG passa mig??!! :P

 2. Mattias skriver:

  Vi har visserligen ingen snöbasketspelare här, men annars är allt som vanligt. Med andra ord inget att längta tillbaka till. Cissi tjatar på mig att vi ska flytta ihop, men jag skulle i så fall inte få något eget rum (eller ens en egen säng) så jag är lite skeptisk…

  Ha det bäst!

 3. Tove skriver:

  Du får kasta vad du finner värdigt så länge du är medveten om att du troligtvis är den ende som kommer att kasta något :) Mottot för tillställningen har blivit; “så länge man trivs!” Per säger hej och hälsar att man inte ska kasta ris för det sväller i fåglarnas mage.. Så det är nog klartecken till att kasta något annat, haha!

  Hur “Cops” var det att bli tagen av polisen? De hittade ingen penna eller nåt och anklagade er för innehav av crackpipa? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>