UnderWaterMagic!

Giddys place, Donsol fillipinerna. Där ligger jag just nu på en solstol vid poolen och funderar över min tid här på fillipinerna:) Jag flyger vidare strax och med denna ön är jag helnöjd. Trot eller ej men har bara haft max 2 soldagar på hela mars:) Det har varit mulet och regnat minst en gång varje dag, men det har alltid varit varmt så badat har funkat ändå. Det enda som saknas är lite färg men då jag inte är sveriges mest utseendefixerade människa så är det lugnt=)

Sen senast har jag dykt på 2 ställen,2 dyk på varje ställe. Började med att åka till Moalboal som ligger 2 timmar ifrån Cebu. En liten mysig by i ackesmak:) Fick en bra start på självförtroendet redan under testdyket som jag var tvungen att göra då det var längesedan mitt förra dyk. Man ska då göra lite säkerhetsövningar osv. Men min instruktör sa direkt att vi struntar i det för jag såg så himla säker ut:) så jag fick ett helt vanligt dyk helt gratis! Woohoo! Första dyket blev färgrikt men inte så mycket mer. Andra dyket i Moalboal var lite roligare då det innebar lite tunnlar och fick se min första grodfisk:) Lite små muränor tittade fram också ifrån några hål i väggen. Under säkerhetsstoppet på 5 meter i 3 minuter innan man stiger upp till ytan passerade ett megastim av någon fisk jag inte vet så mycket om:)
Efter 2 okej dyk taggade jag om för toppen! Valhaj och Manta (djävulsrocka) uppe i norra fillipinerna. Dit tog jag en 22 timmars färja med galet god mat! Kikade på lite filmer på min dator och genast samlade sig folkmassan så det blev en liten biobåt av det hela:) Har fattat tycke för nattfärjor och nattbussar! Man behöver inte betala boende och om man anländer på natten kan man bara veckla ut sitt liggunderlag och sova på terminalen:) Helskönt!

Lite besviken blev jag nog när jag insåg att mantadyken inte blev av. För mycket strömmar och vågor gjorde att dykplatsen (som heter MantaBowl) bara varit öppen enstaka dagar under marsmånad. Men snorklingen med valhajar blev riktigt skoj:) Jag, Gabriel från Kanda & Raoul från Tyskland var ett skoj gäng och vi har hängt under mina dagar här uppe. Att kanadensare var så heta på Karooeke? Hade jag ingen aning om:) Men karooeke kvällen före dykning är något jag inte gör om, för första gången fick jag biverkningar efter dyken. Ont i musklerna och leder blev resultatet av uttorkning. Det är inte alls ovanligt men första gången för mig:) Lägger till det på min erfarenhetslista och går vidare….Kör Ba! Men dykningen i sig blev spektakulär! Sköldpadda, jätteräka, någon hummerliknande grej & många nya fiskar jag inte sett förut! Så därför består mina nya bilder mestadels av fiskar:) Haha..

Nu ler jag lite när jag drar lite tillbakablickar över min resa. På 3 månader har jag hunnit med en roadtrip, safari, djungeltrekking, Megabungee,vithajar, massa snö, härlig snowboardåkning, buffel, nationalparker, Las Vegas, surfing, inte göra något-känslan, glömma-bort-vilken-dag-det-är känslan,dyka,snorkla, festat & ba kört! Det känns som att jag närmar sig slutet bara för att jag besöker mitt sista land, Mexico men det är ju faktiskt halva tiden kvar! Nu ler jag igen:)
Så här sammanfattar jag det, om min resa var
……..mat vore den Kapten Scotts kålpudding
…en efterrätt vore den Jonnas kladdkaka
…nederbörd är det +20 inches på 24 timmar
…skägg är det Patriks skägg
…blond är den Cissi
…Icke köttätare är den Frida
…en känsla är det….hmm…..allt på samma gång!

Typ något sånt tror jag! Så nu ska jag plugga vidare på mina koraller. Det går allt lättare och jag har lärt mig hälften av det 51 latinska namnen man ska kunna. Heja mig!Saknar och tänker på er alla där hemma! Hoppas ni har det lika bra som mig!

So long!

DreamBig!
Acke

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Filippinerna 2011. Bokmärk permalänken.

En kommentar till UnderWaterMagic!

  1. Jan Scott skriver:

    Nu är vi hemma igen ovh kan följa dig mera kontinuerligt.
    Fantastiskt vad du får uppleva. Vi sitter klistrade vid datorn och följer dig.
    Farmor o farfar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>