UTAH is SuperAwesome! 11 feb

11 dagar sen sist och jag har flygit över fler tidszoner än fingrar (nästan i allafall). Ska dra en tillbakablick och redogöra vad som hänt sen dess, för saker händer hela tiden! Bara att öppna ögonen!

Lite svettigt blev det redan på flygplatsen i Kapstaden där amatörerna bakom disken inte kunde hitta mitt visum till USA. Men jag dubbelcheckade min egna bokningsreferens och allt var som det skulle så jag fick åka iväg ändå=) De varnade mig att om jag inte hade visum skulle flygbolaget få böra upp till $10.000! Jag tog det med en klackspark och gled iväg=)
Ankomsten till Amerika tajmades perfekt in med decenniets snöstorm som Patrik fick känna på. Han blev 15 timmar försenad via lite extra turer till Denver bland annat. Men han kom till slut och allt bagage med=) Flyt igen! Studsande hämtade vi hyrbilen och firade med hamburgare på In n´ Out!

Vi bor nu på ett Studio6 Motel där lite saker har hänt, bland annat stod här 5 polisbilar en dag när vi kom tillbaka från dagens snösprutande i backen. Då hade en snubbe dött. Trist! Men sånt som händer tänkte vi…livets cykel har än en gång trampat runt. En annan dag såg vi en frontalkrock i en korsning! Men det gick nog bra! Folk hoppade fram och hjälpte till och vi som turister åkte vidare…
…I en röd Toyota camry 2011 som vi är helt klart nöjda med. Lite slö men det får duga! Hittils har vi haft 2 vilodagar emellan varven med skid/snowboardåkning. Den första dagen tog vi oss till traktens lokala nationalpark, Great Salt Lake! Rullade ut på ön Antelope Island. Det fanns inga anteloper där men gott om Bisonoxe! Vi gled runt en dag och hade det najs! Det var faktiskt riktigt fint på sina ställen.
Den andra dagen blev det en riktig roadtrip; vi åkte till Monument Valley, en nationalpark med häftiga röda bergsformationer. Området är “sacred” (heligt typ) för indianer. På vägen den 7 timmar körtiden dit, fick vi en bra bild av hur bergiga Utah ser ut. I parken upptäckte vi saker på vårt eget vis och hade det riktigt sköj! De japaner (ja, de är här också) trodde nog vi var lite knasiga. Så då är allting som vanligt!=)

Men det var ju faktiskt snö vi kom hit för och snö fick vi i mängder för ett par dagar sen! Varje morgon har vi en rutin när vi vaknar; vi tittat vädret, om vägarna är öppna och lavinvarningar. En morgon visade väderrapporten 37 cm snö på senaste 12 timmarna! WOW! Det är det vi kom hit för! Den vanliga 25 minuters bilfärden till berget tog istället 2 timmar pga köer, lavinkontroller & dyligt. Vi var inte ensamma, eller som lokala metorologen sa: ” On powder days, you have no friends!” Folk var galna och vi köttade oss fram. Det var inte den klassiska superlätta snön som kallas champagnePowder men mängden var galen! Så häftigt att flyta fram i bottenlös snö och bara njuta! SuperAwesome!

Vi har också hunnit med SuperBowlSunday! Green Bay Packers (Ackes lag) mot Pittsburgh Steelers (Patriks amatörer). Vi laddade upp med ett family meal ifrån Kentucky fried chicken och varsin match t-shirt! Såklart vann Green Bay och jag blev kaxigast i hela världen till Patriks nackdel! :) Så kul att få uppleva all reklam live framför tv´n, för den är alltid speciell under SuperBowl. Maten räckte gott och väl till nästa dag…

I och med att vi inte är ensamma när det dumpar (snöar mycket) så blir backarna snabbt uppkörda. Då får man ta på sig lite extra utrustning och bege sig själv mot andra ställen dvs gå på tur, gå på hajk, gå backcountry….Ja finns många namn. Det har vi gjort samma dag som jag skriver detta. Vi gick uppför berget i ca 3 timmar och fick najs, orörd snö på vägen ner. Lite snopet blev det när vi kom till en bäck som vi var tvungna att korsa. Vi höll tummarna för att våra fotbeklädnader skulle vara vattentäta…….blev en boomer. Patrik kunde hälla ut vatten från sina pjäxor väl hemma=) Men skoj var det! Blöta kom vi fram till vägen där vi fick lifta tillbaks. Då dyker en tjej upp som jag träffade i liften dagarna innan:) Kul återseende och vi kom tillbaka till starten för dagen. Amerikanare är riktigt sjysta och det fick jag uppleva timmen efterråt..

..jo, när jag kom ner från ett åk för 2 dagar sen, upptäckte jag att en gren eller liknande hade öppnat min väska och min plånbok ramlat ut. Trist! Men visst var det någon som hittat den i skogen nånstans och lämnat in den! Tillsammans med alla kort och de $240 som fanns i den! Helt sjukt bra! Återigen har jag flyt på min resa! Gillart!

Annars har vi också prova på en del snabbmatställen här; In n Out, Panda Express, KFC, Dominos & Subway. When in rome…haha..

Ett par dagar till här av köttande i snön sen drar vi mot Vegas och därifrån blir det sedvanligt ingen rapportering..What happends in Vegas Stays in Vegas!=) Nu återgår jag till min Miller (amerikansk öl) och kör ba!

/DreamBig!

Acke

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Utah & Las Vegas 2011. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till UTAH is SuperAwesome! 11 feb

  1. Istvan skriver:

    Fan vad gött ni har det! Nu när ni ska till vegas den underbara staden där tom hoes’en tar kort:) så till att inte missa Las Vegas Gun show där får man skjuta valfria vapen mot diverse objekt som tex Saddam Så jävla skoj! Eller fat tuesday vid ceasars palace nånstans om jag minns rätt där får man 1 eller 2 liters drinkar :)

  2. Jan Scott skriver:

    Fina skidturer du bjuder på.
    Ha det bra
    Farmor/farfar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>