Väsby så här års..

U hali gani..
..Betyder “hej hur är det?” på swahili. Nu när tiden tickar ner mot avgång mot Kenya måste man ju göra sig lokalt förstådd. Sitter här hos min Storasyster Tove och hennes blivande man i Upplands Väsby. Jag kommer på ganska snabbt att swahili inte är något man lär sig sent på kvällen, efter en pizza och ett dygn utan sömn bakom sig. Engelska får nog bli min grej ändå, kanske bara är de locals som får prata swahili=)

Packningen känns som vanligt på tok för mycket, skumt det där. Känns som att jag fått med mig allt faktiskt. Men lite trubbel var det nät Acke skulle vara duktig och på säkra sidan tidigare idag.Kopierade mitt pass och glömde kvar passet i kopiatorn…Score! Men kom på det efter en stunds betänketid och jag dansade vidare=) Hade blivit en trist start annars…
Många tror nog att jag reser själv på den här resan men det stämmer faktiskt inte. Har min stressboll Bobby med mig och även ett kramdjur som heter Helge.Helge är en svamp som man som backpacker tar med sig och fotar över hela världen och innan man åker hem, skickar man honom vidare till nästa resenär. Man kan följa Helges äventyr på helgesadventure.blogspot.com . Här är en bild på Helge & Bobby.

Så imorgon står jag på egna ben….rättning….dansar omkring på egna ben=) Har fått goda råd av nära och kära; akta dig för hajar, knark, giraffer (!) och rånare. Kan väl inte vara så svårt? Vi Kör ba!

Nästa gång vi hörs har jag varit på safari och upptäckt djurlivet i Afrika, hur coolt är inte det?

/DreamBig!
Acke

m/__(”,)__m/

Det här inlägget postades i Afrika 2011. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Väsby så här års..

 1. Jenny skriver:

  Jag har fått lära mig idag att man även ska akta sig för Mexico! USA har sänt ut en varning mot hela landet haha. Hoppas det är lugnt dit du ska :)

 2. Tove skriver:

  Känns bra att mina avskedsord var. Köp inte knark! hahaha…

 3. Frida skriver:

  Upplands Väsby?! Det är ju bara fem minuter härifrån med Pendeltåget! Fast nu lär du ju vara på väg till Afrika… är bara liiite avundsjuk, just Afrika har jag faktiskt drömt om att resa till sen jag var fem år eller nåt sånt, måste ta mig dit och åka på safari nån gång i livet… Ser fram emot nästa inlägg!

 4. Tommy Scott skriver:

  Hej sonen…

  Jag skickar en snöig (igen) hälsning från “Svedala”, såg att Nairobi stoltserar med + 29 grader, skönt. Vi ser alla fram mot ditt nästa inlägg.
  Sköt om dig och hälsa Bobby o Helge.
  Pappa

 5. Jan Scott skriver:

  Vi följer dina bravader på nätet.Kul rapport från skidturen i Alperna. Lycka till på din äventyrsresa och sköt om dig. Vi ser fram mot nästa rapport.

  Farmor o farfar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>