Vildmark är inte bara ett uttryck!

Hej alla barn! Nu har det gått nästan en månad sedan jag såg en dator senast. Livet leker och händer så det är nog den enda dåliga ursäkten jag har för att varit frånvarande denna stund. Men borde jag ursäkta mig för att ha kul och leva min grej? Absolut inte, jag kommer aldrig be om ursäkt för att leva mina drömmar:) Sådeså;)

Lite av en anledning att jag sitter här är mitt högra lillfinger. Det började med något slags bett och blev bara värre. Lite halvtrög som jag var fortsatte jag dyka tills det exploderade under ett dyk:) Då var det lite dags att ta sig till doktorn:) Folk skrämde upp mig lite och sa att jag skulle förlora fingret. Det gjorde att chefen fick trösta mig lite grann i hemlighet;) Kul händelse jag aldrig kommer att glömma:) Nåväl, fingret blir bättre så jag får komma tillbaka till basen om ett par dagar:)

Nu så tillbaka till vart jag lämnade historien om Sven senast. Jag avslutade min Dm kurs i stil och ett efterlängtat återseende med alla ledare. Speciellt med min rumskamrat Vicki. Hon är chefen på stället och vi kommer bra överens. När vi släckt brukar vi ha intressanta prat om allt och alla:) Gillar hennes stil! Vi har även andra kompisar i krabbor som hälsar på ibland. De gömmer sig, dör och luktar sen jätteilla. Vi gör vårt bästa med att mota bort dem med kvasten:)

Före det att volontärerna kom hit så behövdes en hel del att göra runt basen. Sven kände sig manlig och tog tag i macheten. Var kanske inte lika manlig då jag klev på en skorpion som gömde sig i sanden. Ont av ba f*n gjorde det och jag fick en bortdomnande känsla i baksidan av kroppen samt tungan:) Det var rätt kul faktiskt:) Jag visste mkt väl att skorpionerna här inte är farliga utan bara gör förbannat ont.

Vi jobbade på stenhårt tills volontärerna kom, vilket ballt gäng
det var då! Människor från Sverige, England, Sydafrika, Australien, USA, Polen och Mexiko. Inte nog med att de är coola, de är snabblärda också! Mina koralladepter är grymma och jag är ruskigt imponerad:) Vi har hafr en del regn som hållit oss borta från dykning men desto mer gratis duschar, volleyboll och slajdbanor med uppblåsbara leksaker:)

Partynätterna blir lika vilda som de var under min tid som volontär. Senast blev det en magdanskamp mellan amerikanske Jeran och brittiske Frank (min stipendiekollega). Det fångades på film och jag ska se om jag kan få dela mig mig av den:)

Utöver det spelar vi ett spel som alla känner till, Cluedo. Det handlar om att bli den som är ensam kvar och döda alla andra. I början får alla tre lappar med en persons namn, plats och mordvapen. När läge ges får man smyga upp och “utföra dådet”. Men blir man påkommen av någon annan så dör man själv. Den som blir dödad måste vara tyst och sen ge sin lapp till dennes mördare. Så man vet inte vem som är död och inte, sjukt kul:) Senaste leken avgjordes inte förrän ett par veckor:)

Men nu kan i prata om lite naturupplevelser. En natt såg vi något som jag tror många vill uppleva i sitt liv, kläckning och race av sköldpaddor ner mot havet! Ungefär 20 stycken kravlade sig upp ur sanden och satte fart mot havet. Helt otroligt och nånting man aldrig trodde man skulle få uppleva! Och sen så ba händer det, vi kartlägger ju strandens sköldpaddor som ett sidoprojekt och denna gångblev det en kläcknings procent på 80, vilket är otroligt! De okläckta äggen kan vara döda embryos eller bakterieinfekterade. Sådant skriver vi ner i vår rapport.

Med hjälp av vår fågelexpert Sonja så rullar fågelprojektet vidare och min kunnighet har ökat med 800%:9 hahahhaa.

Några andra lyckliga dykare kom i kontakt med ett par nyfikna delfiner häromdagen. Vi brukar se dem från båten då och då men sällan under ett dyk. Utöver det har vi hittat en stor orm och en del hajar.

Då vi är ett gäng svenskar här nu så har vi försökt sprida vårt vackra språk vidare runt om i världen:) Ord som dumskalle, stekspade, fågel och haj flyger omkring hej vilt i luften bland folket. Frank kan också säga “du behöver klippa dig”, duktig pojke:)

Nu så får jag också köra båtarna vilket är störtkul! Broom Broom! Fast det ballaste är nog att folk kallar mig kapten;) Utöver det är jag också ansvarig för köket och inköp av grönsaker till mat. Jag och Frank är ansvariga för öl/godsboxen så ekonomin hålls vid liv där:) Om mornarna packar vi kaptenslådan som innehåller gps, radio, sladdar mm. Efter middagen så samlar vi vårt dykgäng och går igenom dagen, vad vi lärt oss samt bra/mindre bra kritik:)

Än så länge trivs jag grymt som ledare här i Pez. Det är utmanande och tröttsamt men en helt unik upplevelse. Jag gör en del misstag men känner att jag lär mig från dem, min tankegång går lite så:)
Snart så åker Vicki hem och Rhu tar över som chef. jag kommer sakna henne massor även om Rhu är sjukt ball!

Alla ni där hemma, saknar er med och hoppas att hösten är finfin. Ta er tid och njut av de vackra färgerna. Jag ska göra mitt bästa för att inte bli alltför mer galen utav att inte dyka än på ett tag:)

DreamBig!

m/__(”,)__m/

 

Det här inlägget postades i Mexico 2011. Bokmärk permalänken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>