Vilodagar och annat skoj!

2a Juni

I en tjurhage, intill Golden City, Missouri.

Ny stat & nya storys. Kanske inte fullt så händelserikt än men ändå kul att få skriva av sig lite här borta. Efter att vi klev av bilfärjan i Missouri så visste vi att landskapet skulle vara “kulligt” ett par dagar till för att sen platta ut sig själv innan vi cyklar in i Kansas. I detta nu har vi precis börjat på den platta delen och är taggade över hur kommande dagar ska se ut! Inga berg utan bara en horisontlinje att vila ögonen på.Det känns skojsigt med miljöombyte minst sagt.

För 3 dagar sen blev det faktiskt en dag att berätta lite om. Jag hade lite missflyt med saker och ting och var väldig irriterad. Men vilken bra cykelkompis man har! Vid ett “fylla på vatten” besök på en mack kommer Patrik ut med Twinkies (amerikanske klassisk godbit) i ena handen och jordgubbsmjölk i den andra. Snacka om att man blev glad igen! Underbart med en kompis som vet hur man fixar:) Väl inne i samma butik spanade vi in lite intressanta öl- & spritmixade drycker som vi plockade på oss med. Nu skulle det minsann kalasas. Ännu bättre blev det när vi hittade sovplatsen för natten, en “state park” med tillgång till alla faciliteter + badplats! Vi bara slog upp vårt tält någon km längre bort så slapp vi betala med:) Kalawesome!
Fram med ölen ( väl dold såklart) och standhänget blev optimalt. Plurret kittlade fint det med och cykelturen bort till vår sovplats blev inte av det rakare slaget:) Haha men det var vi värda!

Till det övriga så har Patrik också fixat sig en läsplatta (Kindle). Något som även jag ska införskaffa mig väldigt snart. Vi gillar den skarpt! När vi ändå är inne på elektronikfronten vill jag även passa på att tipsa om en bra resekamera. Min nyinköpta Canon 260 hs har GPS-taggning & alla canons underbara tema möjligheter (inkl. undervattensläge+hus möjlighet för er som dyker, huset har vikter som tillbehör för naturlig “boyancy”) Men det bästa är zoomen. 20x optisk och även den digitala zoomen levererar utmärkt. Canon har nåt coolt namn på denna funktion. Balla färger finns kameran i med. Så var det med det:)

När vi nu snart gör entre i Kansas är den uppenbara hundfaran över och patrik har redan förlöst sin ammonition bestående av ammoniak:) En ny vattenflaska behövs dock;) Med detta ligger vi också fortfarande långt före i planeringen. Vi har tänkt oss lite dagsturer i bergen, mer tid i Yellowstone nationalpark och kanske lite mer cykling söderrut längs västkusten. Den som lever får allt ta och se:) Mycket kan och kommer sedvanligtvis att hända!

7 juni

Stadsparken i Nickerson, Kansas.

Andra sidan är ni GLADA?! Jajamensan fattas BADA! Vi har allt hört om att den svenska sommaren inte riktigt rivstartat. Stockholm Marathon omfamnades av 6 grader och starka vindar, shit vilka kämpar! Jag och Patriks vardag är somrigare än somrigast och vinden har vi en liten svag i ryggen mestadels. Det gör att de platta och raka vägarna här i Kansas snart är ett minne blott. Runt omkring oss ser vi majsfält och gigantiska John Deere maskiner.
Fort går det och häromdagen spräckte vi den magiska gränsen och cyklade 100 miles samma dag (160 km)! Natten innan hittade vi till….hör och häpna…en kyrka:) Alldeles ensamma var vi i en enorm sal med olika rum runtomkring. AC´n tackade vi för efter 30 grader och sol på vägarna. Köket var även det fullproppat med godsaker som fyllde våra magar med 3 måltider (middag, frukost & lunch). Dagens lyxproblem blev vart man skulle sova någonstans?! Så mycket plats men det gick fint ändå, vi tog varsitt rum. Haha:)

Lunchen tog vi med oss på morgonen när vi åkte och ja….betyget på den blev som följande uppsnappade diskussion:
Patrik: “Acke, hur smakade maten då?”
Acke: “Det är mat i allafall”. Jah är ju inte den som brukar vara petig med mat så när till och med Acke inte gillart, då är det inte världsklass så att säga;) Tur att lunchen i allafall spenderades vid en “State Park” där man kunde doppa kropp och själ i plurret:) Svalkande nåt så in i h….ete! Vi brassade vidare efter det och efter dem nämnda 100 “majlsen” var vi i Eureka för dagens övernattning. Stadsparken var målet och här fanns det även en pool! Saken var inte sämre heller att den poolansvarige glädligen tar emot cyklister så gratis pooldopp och dusch blev kvällens behållning. Nu kände vi att vi nästan var i himlen så varför inte ta en vilodag och bättra på brännan lite? Sagt och gjort cyklade vi inte ett skvatt dagen därpå, första vilodagen var ett faktum:) Så skönt att bara ligga vid poolen, läsa böcker och lyssna på musik! Ben, rumpa och hela kittet blev nog glada!

Becky, poolchefen, bjöd sen in oss till sitt hus där vi träffade hennes döttrar, son och hund. Hunden var en mini terrier vid namn Holly som var lika söt som tusen Marsmallows! Becky är en helt underbar människa med så mycket positiv energi att bjuda på att det bara svämmar över! Jag bakade en pizza, med banan & majs, som såklart är ett nytt pizzapålägg för amerikaner men Becky tyckte det var gott! Eftermiddagen och kvällen bjöd på något ännu lyxigare…TV-HÄNG! WOW! Även det en lyx man inte ser mycket utav som cyklist:) Allt det goda blev lite för mycket för Patrik som gick och svimmade på toan:) Uppvaknandes naken tänkte han ” tur att jag i allafall han kissa klart” :) Ingen fara med pysen som jag nu skulle vilja ägna några ord om.

Ute på vägarna, vandrandes i bergen eller vilken expedition som helst, kroppen säger ifrån ibland. Det är helt normalt, den som är med i leken får leken tåla. Allting handlar om hur man bestämmer sig för att hantera det och vilken inställning man har till problemlösning. Patrik svimmade på toan pga en kraftig huvudvärk, var alldeles snurrig. Dagen därpå vaknade han upp och huvudet var alldeles klart igen:) Det var utbytt mot ryggvärk (badrumsgolv är inte som tempur-madrasser direkt;)), ont i båda knäna & rumpont. En vekling viker ner sig i fosterställning och gråter, en kämpe biter ihop, ler åt eländet och ba kör. Imponerande, inspirerande och coolt! Heja P-dog!

Från Becky hade vi ännu ett kul mål framför oss nästa dag, brandstationen i Newton:) Den här brandstationen kändes mer som en riktig brandstation med stegbil och brandstång:) Vi husade in oss i ett klassrumsliknande utrymme och hade såklart tillgång till kök, dusch, toa och allt annat kul man kan hitta:) På övervåningen fanns en stor TV med hemmabioliknande fåtöljer och ismaskin. Brandmännen var sjukt öppna och trevliga med en massa frågor till oss. Vi svarade så gott vi kunde utan att slita allt för mycket energi ifrån allt snask vi hade köpt:) Haha..

Mycket matprat och tänk blir det såklart där ute då både jag och Patrik är lite besatta av amerikansk mat:) Vilket vi fortsatt gladeligen kan stoppa i oss efter att vi upptäckt vår viktnedgång hittills. 5 kg vardera! Hoppas det blir någonting kvar när vi är framme på västkusten:) För att lugna alla oroande mammor mår vi alldeles prima.

Jaha, “sås och potatis” som Patrik och Torbjörn (Patriks pappa) skulle ha sagt. Hoppas vi hörs igen om nästa 2 veckor! Blir lite nyheter ifrån vår vilodag i Denver,Colorado, och annat smått & gott. Kör ba!

 

Det här inlägget postades i På cykel genom USA 2012. Bokmärk permalänken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>